16:32 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το λογότυπο του 12ου συνεδρίου της ΝΔ

ΝΔ: Δεν θα δεχθούμε αλλοίωση των συσχετισμών στην επιτροπή

© Φωτογραφία: Twitter/ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πηγές της Πειραιώς, αναφέρουν ότι απαιτείται κλήρωση για την δεύτερη θέση ανεξάρτητου βουλευτή στην επιτροπή Εξωτερικών που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν fast track διαδικασίες.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και μετά την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν αλλοίωση των συσχετισμών και διαδικασίες fast track.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ τονίζει ότι δεν αποφασίζει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αν θα συζητηθεί ένα νομοσχέδιο με επείγουσα ή κατεπείγουσα διαδικασία, αλλά η κοινοβουλευτική επιτροπή, «δηλαδή εν προκειμένω την Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, στην οποία δεν διαφαίνεται πλειοψηφία κυβερνητική».

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 16, την μια κατέχει στην επιτροπή ο Δημήτρης Καμμένος ενώ για τη δεύτερη θέση ανεξάρτητου εφόσον εκδηλώσουν επιθυμία περισσότεροι του ενός βουλευτές, θα πρέπει να γίνει κλήρωση.

«Δεν μπορεί να αποφασίζει ο κ. Βούτσης ποιος βουλευτής θα είναι ο ανεξάρτητος που θα μετέχει για να διαμορφωθεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μέσα σε αυτή την επιτροπή», αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να εισαχθεί στην ολομέλεια η Συμφωνία των Πρεσπών ακόμη και αν έχει καταψηφιστεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι έχει γίνει και στο παρελθόν αλλά όχι όμως για ένα θέμα τόσο σημαντικό εθνικού ενδιαφέροντος.

«Αυτή τη στιγμή επίκειται η Επιτροπή. Εκεί θα μετρήσουμε τα κουκιά μας. Δεν θα δεχθούμε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο διαδικασία επείγοντος. Όταν ο πρωθυπουργός ζητάει debate από τη βήμα της Βουλής, δεν μπορεί να κάνει fast track διαδικασία και να κρύβεται στη Βουλή».

Σχετικά:

Δηλώνει ανεξάρτητος ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι
Κωνσταντινόπουλος: Ξέρει που κάνουν παζάρια για θέσεις ο κ. Θεοχαρόπουλος, καλή τύχη
Μαυρωτάς: O Αμυράς με αιφνιδίασε, δεν γνωρίζαμε την κίνησή του
Ποτάμι για Αμυρά: Ορκιζόταν ότι δε θα φύγει, διεκδικεί να γραφεί στο δεξιό πάνθεον
Θεοχαρόπουλος: Έχουμε καλή σχέση με το Ποτάμι και τον Θεοδωράκη
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΝΔ, Ποτάμι, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK