23:51 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής συνεδριάζει, όπως προγραμματιζόταν, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να υποβάλει σχετική έκθεση και να ακολουθήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει δύο ημέρες και σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα ακολουθήσει υποβολή έκθεσης και κατόπιν, την Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συμμετέχει από τους ΑΝ.Ε.Λ. ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Επιπλέον και κατόπιν κλήρωσης θα μετέχουν οι Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς που μαζί με τον Δημήτρη Καμμένο ανεβάζουν στους τρεις τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων ομοφώνως, πλην της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά (ΑΝΕΛ) και του κ. Χρήστου Παππά (Χρυσή Αυγή), όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν και επαναβεβαίωσαν το Σύνταγμα, ότι δηλαδή το όργανο που νομοθετεί στη Βουλή είναι η Ολομέλεια.

«Η Επιτροπή είναι γνωμοδοτική. Άρα οποιαδήποτε σπουδαιολόγηση και προκατάληψη γύρω από αυτό το θέμα έχει σημασία μικρότερη από αυτήν που μπορεί κάποιος να δώσει. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Επιτροπής, αυτό δεν πρόκειται να ανακόψει τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια και να εμποδίσει να ληφθεί απόφαση από την πλειοψηφία των βουλευτών», υπογράμμισε.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Βουλή, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Καμμένος, Πάνος Καμμένος, Νίκος Βούτσης, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK