23:13 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (104)
0 0 0
Βρείτε μας

Από ένταση και υψηλούς τόνους σημαδεύτηκε από την αρχή η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον πρόεδρο κ. Δουζίνα να διακόπτει για λίγα λεπτά.

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε με το «καλημέρα» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι υψηλοί τόνοι είχαν ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, να διακόψει για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει ηρεμία.

Πρωταγωνιστές στο σκηνικό έντασης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος και ο Ηλίας Κασιδιάρης οι οποίοι έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν μπορεί να δέχεται οδηγίες από την κυβέρνηση. Η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη, όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές», τόνισε ο κ. Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πρόσθεσε ότι η διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Βούτσης ήταν «εκτός Κανονισμού της Βουλής», ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο διάλυσης κομμάτων, όπως συνέβη με την Κ.Ο. του Ποταμιού.

«Η διαδικασία ορισμού των ανεξάρτητων βουλευτών είναι παράνομη. Έπρεπε να έχει σταλεί επιστολή στους ανεξάρτητους βουλευτές και εκείνοι να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές εκλέγουν εκείνους που θα εκπροσωπούνται, αν δεν μπορούν να ορίσουν τότε γίνεται κλήρωση, όχι όπως έγινε κλήρωση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη ΔΗΣΥ λέγοντας ότι με τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου μειώνεται κατά ένα μέλος η εκπροσώπησή της. Στη θέση του κ. Θεοχαρόπουλου παρίσταται ο Κώστας Σκανδαλίδης αλλά δε θα μετέχει στο τέλος της συνεδρίασης, δηλαδή, δεν θα είναι στην ψηφοφορία, διότι μειώνεται κατά ένα μέλος η εκπροσώπηση του κόμματος, είπε και τόνισε ότι «η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής υποκρύπτει μεθόδευση και για ένα τέτοιο θέμα δεν επιτρέπεται να ξεκινάμε με υπόνοιες μεθοδεύσεων»

«Υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας που προκύπτει διότι το κείμενο που καλείται να συζητήσει η Βουλή δεν περιλαμβάνει τις συνταγματικές αλλαγές και το τελικό κείμενο με τις συνταγματικές αλλαγές και το τελικό κείμενο της ίδιας της συμβάσεως, κείμενο που πρέπει να έχει καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός πριν τη σύγκληση της επιτροπής. Επίσης, μεταξύ των κειμένων στις δύο γλώσσες υπάρχουν σημαντικές διαφορές», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει η γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής που θα έπρεπε να υπογράφεται από τουλάχιστον δύο καθηγητές για να μπορέσει η Βουλή να μπει στην ουσία της συζήτησης επί της συμβάσεως. Εξάλλου, όπως είπε, παραβιάζεται το άρθρο 74 του Συντάγματος για το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του σχεδίου νόμου και τη διαδικασία εισαγωγής σχεδίου νόμου σε συζήτηση.

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (104)
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλή, Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, Πάνος Καμμένος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK