18:15 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι στα Σκόπια οι αλλαγές και τροποποιήσεις δεν ενσωματώνονται αλλά παρατίθενται στο τέλος του Συντάγματος και πως όλες οι αλλαγές περιλαμβάνονται στη ρηματική διακοίνωση.

Το αίτημα της ΝΔ, να κατατεθεί στα πρακτικά το κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος της πΓΔΜ, επανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Συνεχίζεται η συνεδρίαση για το ζωτικό αυτό θέμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να υπάρχει το συνολικό κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων. Φανταζόμασταν ότι θα το ‘χαν ανάγκη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν τοποθετηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι στη γειτονική χώρα, οι αλλαγές δεν ενσωματώνονται στο Σύνταγμα αλλά παρατίθενται στο τέλος και κατέθεσε στη βουλή κείμενο με παλαιότερες συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔΜ προς επίρρωσιν των λεγομένων του. Εξήγησε ότι στη ρηματική διακοίνωση που έχει δοθεί στα κόμματα περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές.

«Ο συνταγματικός τύπος που ακολουθούν στη γειτονική χώρα είναι να μην ενσωματώνουν τις τροπολογίες και τις τροποποιήσεις, αλλά να τις παραθέτουν στο τέλος του Συντάγματός τους», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχετικά:

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της επιτροπής στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σε κλίμα έντασης η συζήτηση για τις Πρέσπες λίγο πριν την ψηφοφορία
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK