00:05 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Πάνος Καμμένος

Χαμός στη Βουλή με διαβαθμισμένο έγγραφο του υπουργείου Άμυνας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (77)
120
Βρείτε μας

Αίρω εγώ τη διαβάθμισή του, γράφει ότι δεν συνάδει με το Σύνταγμα η χρήση του όρου Μακεδονία, είπε Πάνος Καμμένος και κατηγόρησε το ΥΠΕΞ ότι προσπάθησε να εξαπατήσει το υπουργείο Άμυνας.

Σειρά εγγράφων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας που αφορούν τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ για τα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

«Θέλουμε το επίσημο κείμενο της FYROM για το Σύνταγμά της και οκτώ έγγραφα που τα θεωρούμε κρίσιμα και αφορούν το πως αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο κ. Λοβέρδος.

​Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι πρόκειται για αναβαθμισμένα έγγραφα, έδωσε το περίγραμμα όσων αναφέρουν τα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά για εκείνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπε ότι είναι ένα θέμα που «θα το δει» το ΥΠΕΘΑ.

Στη συζήτηση παρενέβη ωστόσο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Είπε πως άρει εκείνος τη διαβάθμιση και πως τα έγγραφα αυτά αναφέρουν ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» δεν συνάδει με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

«Πήγατε να εξαπατήσετε το υπουργείο Άμύνας και σας απάντησε ο κ. Καραγιάννης και σας μπλοκάραμε την υπόθεση. Γράφει ότι δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε χρήση του όρου "Μακεδονία". Αλλά τώρα κοιτάτε αλλού. Σας λέω ότι την αίρω τη διαβάθμιση» είπε ο κ. Καμμένος στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (77)

Σχετικά:

Στην Ολομέλεια της Βουλής η «μάχη» για τη Συμφωνία των Πρεσπών (Ζωντανή εικόνα)
Νέα συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών ανήμερα της ψηφοφορίας
Στην Ολομέλεια εν μέσω αντιπαραθέσεων η Συμφωνία των Πρεσπών
Την ελπίδα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή εξέφρασε ο Ζ. Ζάεφ
Θεοδωράκης: «Ναι» σε Συμφωνία των Πρεσπών, «ναι» σε πρόταση μομφής
Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών
Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Καμμένος, Ανδρέας Λοβέρδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK