14:22 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο γγ του ΚΚΕ, χαρακτηρίζει νατοϊκή τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορεί την κυβέρνηση πως ολοκλήρωσε μια ακόμη «βρώμικη αποστολή» στο πλαίσιο των δεσμεύσεών σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Νατοϊκή χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι το επίτευγμα για το οποίο μιλά ο πρωθυπουργός, στην πραγματικότητα αφορά «μια ακόμα βρώμικη αποστολή που ανέλαβε και ολοκλήρωσε στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του απέναντι στη κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Ο γγ του ΚΚΕ, τονίζει πως είναι γελοιότητα ο ισχυρισμός ότι η συμφωνία είναι «η συνέχεια της πολιτικής του ΕΑΜ» και ότι «δημιουργεί ρήγμα στον ιμπεριαλισμό»

«Είναι γελοίοι όταν επικαλούνται τον Λένιν, ο οποίος έγραφε για την πάλη των λαών, γι' αυτοδιάθεση από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα με στόχο τη σοσιαλιστική επανάσταση, για να υπερασπίσουν τη δική τους, επικίνδυνη για τους λαούς, αυτοδιάθεση εντός των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός του ΝΑΤΟ», γράφει ο κ. Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι είναι δεδομένη η συμφωνία τους «με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια» και πως η αντιτίθενται για ψηφοθηρικούς λόγους ψαρεύοντας «στα θολά νερά του εθνικισμού».

Σχετικά:

Συμφωνία των Πρεσπών: Οι αλλαγές στα Βαλκάνια και ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων
Τι ακολουθεί μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Μητσοτάκης για Πρέσπες: Όταν γίνω πρωθυπουργός, θα προσπαθήσω να μειώσω τη ζημιά
Καραμανλής για Πρέσπες: Η διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης
Τσίπρας για Πρέσπες: Εθνικό είναι το αληθές
Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΝΑΤΟ, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK