21:22 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Κυριάκος Βελόπουλος

Βελόπουλος στο Sputnik: Οι Σκοπιανοί παίζουν το παιχνίδι των Αμερικανών, μυρίζει πόλεμος

© Φωτογραφία: Facebook.com/Ελληνική Λύση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Σχέδιο για «απομόνωση του ρωσικού παράγοντα» στα Βαλκάνια βλέπει ο Κυριάκος Βελόπουλος πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πολέμου.

Για «μυρωδιά πολέμου» στα Βαλκάνια προειδοποιεί ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αλλαγές που φέρνει. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας στο Sputnik, τόνισε ότι εάν οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκάνιών δεν ενωθούν, τότε σε λίγο καιρό «θα σφαχτούμε μεταξύ μας» και «θα κερδίσουν οι Τούρκοι και οι Αλβανοί».

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η ιστορία των Πρεσπών, ξεκινάνε και οι διαδικασίες αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η ιστορία είναι δάκτυλος των Γερμανών και των Αμερικανών, μάλλον πλανάται πλάνην οικτράν. Είναι ένα σχέδιο το οποίο υλοποιείται περί απομονώσεως του ρωσικού παράγοντα που είναι το άλλοθι των ξένων κέντρων», εξηγεί ο κ. Βελόπουλο, διευκρινίζοντας ότι σχετίζεται με τη μεταφορά φυσικού αερίου.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που ενδιαφέρει τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς είναι να μεταφέρουν το LNG, δηλαδή το φυσικό αέριο, από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης με διάπλου Αξιού, να πάνε μέσω Δουνάβεως, στο Βερολίνο, απομονώνοντας τον ρωσικό παράγοντα. Αυτό είναι η εύσχημη δικαιολογία», συμπληρώνει ο ίδιος.

 «Το δεύτερο στάδιο για την Ελλάδα», λέει ο κ. Βελόπουλος, «είναι ο διαμελισμός της χώρας». «Διότι από τη στιγμή που τοποθετούνται ξένες, αμερικανικές βάσεις σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, σημαίνει ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι ορμητήριο του αμερικανικού και νατοϊκού παράγοντα, ουσιαστικά δηλαδή η Βόρεια Ελλάδα είναι μια περιοχή διαφορετική από την υπόλοιπη Ελλάδα».

«Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν και κατατείνουν σε ένα γεγονός, μαζί με τον αλβανικό σοβινισμό, ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε φωτιά στα Βαλκάνια και ίσως και πόλεμο. Θεωρώ ότι μυρίζει πόλεμος. Μου θυμίζει η ιστορία, Α' και Β' Βαλκανικό Πόλεμο και λίγο πριν τον Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου ξεκίνησαν όλες οι διεργασίες από την περιοχή μας. Φοβάμαι και μακάρι να βγω ψεύτης ότι τα ομόδοξα κράτη των Βαλκανίων δεν έχουν αντιληφθεί ότι το παιχνίδι των Αμερικανών και των Γερμανών είναι εις βάρος της Ορθοδοξίας. Εάν δεν μας ενώσει η Ορθοδοξία, σε λίγο καιρό θα σφαχτούμε μεταξύ μας και θα κερδίσουν οι Τούρκοι και οι Αλβανοί», υπογραμμίζει ο πρώην βουλευτής.

Ερωτηθείς για το εάν έχει αλλάξει κάτι από τη στιγμή της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος τονίζει ότι στην πραγματικότητα, Συμφωνία «δεν υφίσταται».

«Εάν θέλουμε να δούμε σοβαρά τα πράγματα, Συμφωνία Πρεσπών δεν υφίσταται. Έχει τελειώσει 31/12/2018 όταν έληξε και η ημερομηνία επικύρωσης του Συντάγματος των Σκοπιανών. Από την άλλη, το δημοψήφισμα είναι προϊόν πιέσεων εξαργυρωμένων βουλευτών και αναφέρομαι στα Σκόπια. Ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν υπέγραψε. Στην Ελλάδα έχουμε ένα κίβδηλο αποτέλεσμα υπό την έννοια ότι ο Κοτζιάς δεν έχει απαντήσει εάν πήρε λεφτά από τον Σόρος… Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι κάποιοι θέλουν να επιβάλουν μια λύση χωρίς να ρωτήσουν τους λαούς των Βαλκανίων. Όταν επιβάλλονται οι λύσεις απ' έξω χωρίς να συμμετέχουν οι λαοί, το αποτέλεσμα είναι ανάφλεξη. Αυτό είναι ιστορικό γεγονός από την εποχή των σπηλαίων. Οι Σκοπιανοί παίζουν το παιχνίδι των Αμερικανών».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις αναφορές του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε «Μακεδονία» χωρίς την προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού, όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βελόπουλος τονίζει ότι δε θα το έκανε χωρίς «την πλάτη Αμερικανών και Γερμανών».

«Κανείς Ζάεφ ή κανείς υπουργός των Σκοπίων δε θα έκανε τον καμπόσο να μιλάει άσχημα ή να λέει "Μακεδονία" τα Σκόπια, εάν δεν είχε την πλάτη Αμερικανών και Γερμανών. Θα θυμούνται οι Σκοπιανοί ότι κάποια στιγμή το χαλί το τραβάνε κάτω από τα πόδια τους κι άμα τους το τραβήξουν οι Αμερικανοί και Γερμανοί, τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε… Γιατί είναι Ορθόδοξος λαός και δεν το καταλαβαίνουν. Έχουν τους Αλβανούς που είναι Μουσουλμάνοι και θα τους διαλύσουν», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, Βαλκάνια, Γερμανία, ΠΓΔΜ, Ρωσία, ΗΠΑ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK