11:43 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν θα μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπακώστα, Δανέλλης, Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος, δήλωσαν ότι οι ψήφοι τους θα προσμετρώνται με εκείνες των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Στην κυβερνητική πλειοψηφία θα προσμετρώνται πλέον οι ψήφοι των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών και των δυο βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παρότι οι έξι βουλευτές δεν εντάσσονται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία πλέον θα αριθμεί 151 βουλευτές και δεν θα τίθεται θέμα αμφισβήτησής της στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και στην ολομέλεια της Βουλής.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο κ. Ζουράρις, επισημαίνει ωστόσο ότι της δηλώσεως του αυτής, εξαιρεί την ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εφόσον δεν γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού

«Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Έξι δεκανίκια εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή του

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό».

Η ΝΔ προσθέτει επίσης, ότι είναι ανυπόστατο συνταγματικά το σημερινό πληρεξούσιο και πως «η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

ΚΙΝΑΛ: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Ποτάμι: Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα είναι

«Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;» σχολίασε το Ποτάμι.

Β. Λεβέντης: Η κυβέρνηση στηρίζεται σε περιμαζώματα

«Η κυβέρνηση στηρίζεται σε περιμαζώματα και αυτό δεν περιποιεί τιμή στον Αλέξη Τσίπρα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης προσθέτοντας ότι «πολιτικοί που δεν τους ενώνει τίποτε παρά μονό η εξουσία είναι αυτοί που δίνουν ανάσα στην κυβέρνηση».

Σχετικά:

«Πόλεμος» διαρροών για τους έξι βουλευτές που συμπορεύονται με ΣΥΡΙΖΑ, «πυρά» από τη ΝΔ
ΝΔ: Τα έξι δεκανίκια του κ Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους
Συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ για τους «έξι» που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης
Tags:
επιστολή, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, ΝΔ, Βουλή, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Βασίλης Κόκκαλης, Έλενα Κουντουρά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK