18:12 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Σπύρος Δανέλλης μίλησε για την πορεία του Ποταμιού, λέγοντας ότι για όσα συνέβησαν φταίει «το κακό του πολιτικό κεφάλι», ενώ τόνισε ότι η σχέση του με το κόμμα ήταν «ληξιπρόθεσμη».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για την αποχώρηση από το Ποτάμι και την επιστολή του με την οποία ζητά να υπολογίζεται η ψήφος του με αυτές της συμπολίτευσης.

«Η δική μου σχέση με το σημερινό Ποτάμι ήταν ληξιπρόθεσμη απ' όταν επέλεξε η μεγάλη πλειοψηφία του συνεδρίου να έχει μια στρατηγική συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία, μετά ή πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Δανέλλης, τονίζοντας ότι οι επιλογές που έκανε δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία».

«Είχα πει (στο Συνέδριο του Ποταμιού) ότι αυτό δεν με αφορά», διευκρίνισε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο».

Τόνισε πως κατά την άποψή του, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να επιχειρήσουν σύγκλιση, συνεννόηση και συνεργασία ώστε να αντιμετωπίσουν την ακροδεξιά η οποία, όπως εξήγησε, «επελαύνει στην Ευρώπη και στη χώρα μας καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στη Νέα Δημοκρατία».

Είχε προτείνει πέρσι όταν και ξεκινούσε το Σκοπιανό, Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ να δημιουργήσουν μια «προοδευτική συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη θέση των ΑΝΕΛ». «Και όλα αυτά όχι με μια λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα από ένα προοδευτικό κυβερνητικό πλαίσιο».

Για την πορεία του Ποταμιού, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου έχει πλέον διαλυθεί, ο κ. Δανέλλης εξήγησε ότι φταίει «το κακό του πολιτικό κεφάλι» υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος διεγράφη.

«Δεν φταίει το Ποτάμι για το vertigo αυτό, το οποίο μέσα από μια αλυσίδα τακτικισμών βρέθηκε στη σημερινή πραγματικότητα, ούτε ο Αμυράς και ο Δανέλλης ούτε ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας —στο Ποτάμι φταίει το κακό του πολιτικό κεφάλι», τόνισε.

Για τις ψηφοφορίες με τη συμπολίτευση, είπε ότι δεν παίρνει εντολές από τον κ. Τσίπρα. «Η επιλογή μου να μην προσχωρήσω στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχω διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό μιλάω για την αναγκαιότητα σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων».

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «είναι μια ανορθόδοξη κίνηση, να παραχωρείς τη δική σου ψήφο και να τη συμπαρατάσσεις a priori με την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Αυτό το ανορθόδοξο, όμως, γίνεται για να αντιμετωπίσει μια σειρά άλλων κινήσεων που προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση, για προφανή πρόκληση εντυπώσεων», είπε ο βουλευτής και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πρόκληση ενός κοινοβουλευτικού βραχυκυκλώματος».

«Επειδή δέκα μέρες πριν η κυβέρνηση είχε ζητήσει και είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θεωρήσαμε ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε αυτό το συνεχές κοινοβουλευτικό βραχυκύκλωμα, το οποίο επιθυμεί να δημιουργεί συνεχώς η αντιπολίτευση, βρήκαμε αυτή τη μέθοδο», εξήγησε, προσθέτοντας ότι δε δίνει «λευκή επιταγή».

Tags:
Κίνημα Αλλαγής, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλή, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK