23:55 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και πως δεν τίθεται θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Να κλείσει τα σενάρια περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Τα σενάρια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχουν μόνο στη φαντασία δημοσιογράφων που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν. Όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου εντός κοινοβουλίου διαστρεβλώθηκαν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο κ. Δραγασάκης απλώς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι κοινωνικό ζήτημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7,ότι υπάρχει συμφωνία με τους πιστωτές για το ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων και πολλές φορές οι τράπεζες υπερβαίνουν το στόχο.

«Αυτό το οποίο συζητείται είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οι συγκεκριμένες διατάξεις του οποίου, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, εκπνέουν στις 28 Φλεβάρη και θα πρέπει να αντικατασταθούν. Δεν υπάρχουν μονομερείς κινήσεις, υπάρχει διάλογος και συνεννόηση, τα υπόλοιπα είναι τερατολογίες», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά:

Δραγασάκης: Εντός Φεβρουαρίου η νομοθετική παρέμβαση για τα «κόκκινα» δάνεια
Δραγασάκης: Ποτέ δε δήλωσα ότι θα γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Δραγασάκης - κόκκινα δάνεια: Αν δεν προσέξουμε μπορεί να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση
Εβδομάδα εξελίξεων για το νόμο Κατσέλη
Tags:
κόκκινα δάνεια, τράπεζες, ανακεφαλαιοποίηση, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK