16:46 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ ότι χρησιμοποιούν την έξαρση της γρίπης για να δημιουργήσουν «φόβο και καταστροφή».

Για «fake news» και «καταστροφολογία» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την έξαρση της γρίπης και τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση και «μεγάλη μερίδα ΜΜΕ» πως χρησιμοποιούν οτιδήποτε γίνεται «για να παράξουν φόβο και καταστροφή».

«Για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, διότι fake news και καταστροφολογία στη δημόσια υγεία δεν είναι ανεκτή, να μιλήσουμε με αριθμούς διότι οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις», είπε ο κ. Πολάκης, μιλώντας την Κυριακή στο δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Ο αναπληρωτής υπουργός παρέθεσε στοιχεία για προηγούμενες χρονιές, αναφέροντας ότι το 2010-2011 είχαν σημειωθεί 309 κρούσματα με 101 νεκρούς. «Η πλειοψηφία τότε όπως και σήμερα ήταν άνθρωποι ανεμβολιάστοι», τόνισε ο κ. Πολάκης. Το 2015-2016, σημειώθηκαν 372 κρούσματα με 123  νεκρούς, ενώ το 2017-2018 είχαμε 50 κρούσματα και 14  νεκρούς.

Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία μέχρι και 3 Φεβρουαρίου, ο κ. Πολάκης είπε ότι «173 άτομα έχουν νοσήσει σοβαρά» εκ των οποίων μόνο το 15% ήταν εμβολιασμένοι. Είχαμε, πρόσθεσε, 38 νεκρούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν άνθρωποι με ευπάθειες και με χρόνιες νόσους, όπως τόνισε.

«Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους και δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο», επισήμανε ο κ. Πολάκης.

«Ζούμε έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά. Είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε κιόλας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «φέτος είναι η πιο αυξημένη προφυλακτική εμβολιαστική κάλυψη που έχει γίνει ποτέ» καθώς, όπως είπε, «έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατ. άνθρωποι» ενώ υπάρχει και απόθεμα εμβολίων.

Σχετικά:

Εποχική γρίπη: Πώς θα αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα, πότε «κολλάει», τι πρέπει να προσέξεις
Tags:
εμβολιασμός, fake news, νεκροί, εμβόλια, ΜΜΕ, εποχική γρίπη, γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK