07:29 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Τέρενς Κουίκ

Ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής και δήλωσε ότι θα στηρίζει την κυβέρνηση

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε βουλευτής καταλαμβάνοντας την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής και θα στηρίζει το έργο της κυβέρνησης.

Βουλευτής ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Τέρενς Κουίκ, μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, την Παρασκευή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κατέλαβε ως πρώτος επιλαχών την έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου, έχοντας εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ωστόσο, αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Κουίκ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής διάβασε την επιστολή με την οποία ο κ. Κουίκ δηλώνει ότι θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής και θα στηρίζει την κυβέρνηση.

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Κουίκ.

«Δηλαδή, ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους», κατέληγε η επιστολή του βουλευτή και υφυπουργού Εξωτερικών.

Tags:
Κυβέρνηση, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλή, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Τέρενς Κουίκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK