16:35 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Εικόνα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

Παράταση μιας ημέρας στη συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μέχρι την Πέμπτη αντί της Τετάρτης που προγραμματιζόταν αρχικά, θα διαρκέσει η συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η αλλαγή στον προγραμματισμό έγινε για να μιλήσουν όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Η Βουλή αποφάσισε την αλλαγή του αρχικού προγραμματισμού της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη σχετική συζήτηση να επεκτείνεται κατά μία ημέρα.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, θα συνεχιστεί Τετάρτη και Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Ο προγραμματισμός άλλαξε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους βουλευτές που το επιθυμούν να πάρουν το λόγο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε δεκτές σχετικές εισηγήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων που τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση και να μην υπάρξουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Βουλή η μάχη για τη Συνταγματική Αναθέωρηση (Βίντεο)

Η συζήτηση και οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς και όσες έχουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί μετά από έναν μήνα, και θα κρίνει πόσες και ποιες διατάξεις του Συντάγματος θα παραπεμφθούν για αλλαγή στην επόμενη Βουλή.

Tags:
Σύνταγμα, Συνταγματική Αναθεώρηση, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Βούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK