06:55 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Πηγές ΝΔ για δήλωση Κατρούγκαλου: Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Καταγέλαστη χαρακτηρίζουν πηγές της ΝΔ δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου σύμφωνα με την οποία «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ».

Όπως σημειώνουν «θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού» καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία».

Μάλιστα, προτρέπουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους «να πάνε μετά όλοι μαζί και για γκαζόζες» για να ολοκληρωθεί «η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού».

Νωρίτερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικό πηγαδάκι ο κ. Κατρούγκαλος, όπως αναφέρει το capital.gr άφησε να εννοηθεί πως στη δεύτερη ψηφοφορία για το άρθρο 32 του Συντάγματος που αφορά την διάλυση της Βουλής και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα ψηφίσουν βουλευτές της πλειοψηφίας την δική τους πρόταση προκειμένου να μην συγκεντρωθούν οι 180 και στις δύο ψηφοφορίες.

Σημειώνεται ότι εάν ψηφιστεί ένα άρθρο του Συντάγματος με 180 και στις δύο ψηφοφορίες η επόμενη Βουλή μπορεί να το αλλάξει στην κατεύθυνση που θέλει με απλή πλειοψηφία 151.

Στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Κατρούγκαλος σχολιάζοντας την υπερψήφιση από τη ΝΔ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32, που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «πονηριά της ΝΔ που έφθασε το πολιτικό παίγνιο στα άκρα».

«Ενώ συμφωνεί στην αποσύνδεσή της από τη διάλυση της Βουλής, δεν συμφωνεί με τις συνεχείς κοινοβουλευτικές προσπάθειες και προτείνει μικρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θεωρεί η ΝΔ ότι δεν δεσμεύει η παρούσα Βουλή την επόμενη, αλλά το χειρότερο είναι ότι η δική της ψήφο δεν δεσμεύει την ίδια. Αυτό αποτελεί παραβίαση του άρθρου 110 και εκφυλισμό της διαδικασίας με τεχνάσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Κατρούγκαλος.

«Όλα τα κόμματα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα ώστε να έχουμε μια Αναθεώρηση όχι κουτοπόνηρη αλλά δημοκρατική, φιλελεύθερη και κοινωνική με ενίσχυση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

 

Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, ΝΔ, Γιώργος Κατρούγκαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK