07:45 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Πολάκης για γρίπη: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

© Φωτογραφία : SOOC/Alexandros Michailidis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Δεν υπάρχει λόγος πανικού, σημειώνει σε νέες δηλώσεις του αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την εποχική γρίπη που βρίσκεται σε έξαρση.

Με δηλώσεις του για τη γρίπη επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του που πυροδότησαν αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει λόγο για «fake news» και «καταστροφολογία», με αφορμή την έξαρση της γρίπης και τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων. Κατηγόρησε, συγκεκριμένα, την αντιπολίτευση και «μεγάλη μερίδα ΜΜΕ» πως χρησιμοποιούν οτιδήποτε γίνεται «για να παράξουν φόβο και καταστροφή».

«Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους και δεν ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο», είχε πει, προσθέτοντας: «Ζούμε έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά. Είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε κιόλας».

Ειδικότερα, στις νέες δηλώσεις του ο Παύλος Πολάκης, αναφέρει τα εξής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: 

«Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα ''ενημέρωσης'' για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να ''δικαιωθούν'' πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους ''ενημερωτές'' μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: ''σας έχω''!

Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, Υπουργείο Υγείας, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK