17:25 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Αλέξης Χαρίτσης

«Τεχνικά έτοιμο» το υπουργείο Εσωτερικών για τριπλές εκλογές

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι «τεχνικά έτοιμο» για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών. Τι ανέφερε για τους ετεροδημότες και για το σπάσιμο των δήμων.

«Τεχνικά έτοιμο» για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών — εθνικές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές — δηλώνει το υπουργείο Εσωτερικών, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, Αλέξη Χαρίτση.

Το κυβερνητικό στέλεχος διαβεβαίωσε, επιπλέον, ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε οι ετεροδημότες να ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα σ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε τον οποιοδήποτε περιορισμό στην έκφραση αυτής της βούλησης. Άρα και αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί στον τελικό καθορισμό των εκλογικών αναμετρήσεων» τόνισε, μιλώντας στο «Newpost».

Προανήγγειλε, επιπλέον, την αύξηση των εκλογικών τμημάτων από 23.000 σε 41.000, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος φόρτος των ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρίτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης των δήμων, στέλνοντας μήνυμα για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής με στόχο την αποτίμηση της χωροταξικής διάταξης της αυτοδιοίκησης.

«Πέρα από κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις, πρέπει να έχουμε μια συνολική αντιμετώπιση» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

Δεν απέκλεισε μάλιστα, και τη λήψη ορισμένων άμεσων μέτρων, πριν τις εκλογές του Μαΐου, τονίζοντας ότι «τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου σε σχέση με κάποιες λίγες περιπτώσεις, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τώρα».

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)
Tags:
βουλευτικές εκλογές, ευρωεκλογές 2019, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, υπουργείο Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK