10:00 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απαντήσεις σε καταγγελίες για προβλήματα που υπάρχουν στις φυλακές επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, απαντώντας στον βουλευτή της ΔΗΣΥ, Θεόδωρο Παπαθεωδόρου.

Για την κατάσταση στις φυλακές της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, σχολιάζοντας θέμα που έθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεωδόρου.

Ο κ. Παπαθεωδόρου αναφέρθηκε σε καταγγελίες εκπροσώπων σωφρονιστικών υπαλλήλων, τονίζοντας ότι οι φυλακές της χώρας είναι σε αποσύνθεση.

«Τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν είναι πρέπον να μπω σε καμία αντιπαράθεση λόγω σχολίων σε τηλεοπτικές εκπομπές», δήλωσε ο Μιχάλης Καλογήρου.

Τόνισε ότι οι καταγγελίες πρέπει να «να μην περπατούν στη γκρίζα ζώνη, αλλά να διατυπώνονται με συγκεκριμένο τρόπο και όχι με όρους επικοινωνιακής συζήτησης για δημιουργία εντυπώσεων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι τα καθημερινά προβλήματα στις φυλακές αντιμετωπίζονται με θεσμικό τρόπο και ζήτησε να μη «στοχοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα» τα οποία «καταβάλλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που απασχολούν τη φυλακή».

«Τα θέματα αυτά δεν πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν στα ΜΜΕ», υπογράμμισε ο υπουργός.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαθεοδώρου επεσήμανε ότι «αν υπάρχουν πέντε αυτοκτονίες μέσα σε πέντε μήνες είναι πολλές και δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε όλες σε προσωπικά χαρακτηριστικά των θυμάτων».

Το υπουργείο δίνει οδηγίες στους διευθυντές, απάντησε ο κ. Καλογήρου. «Δε μένει τίποτα χωρίς παρακολούθηση του τι συμβαίνει στη φυλακή», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι ζήτησαν να καταγγελθούν τα φαινόμενα αυτά. «Πρέπει να καταγγέλλονται στη Δικαιοσύνη κι έχουν γνώση οι φύλακες». Εξάλλου, επισήμανε ότι δεν του επιτρέπεται και δεν είναι σωστό να τοποθετηθεί για περιστατικά τα οποία οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ο κ. Καλογήρου προανήγγειλε μέτρα και δράσεις για τους εργαζόμενους στις φυλακές, για τα οποία, όπως είπε, θα ενημερώσει εκτενώς την Ολομέλεια της Βουλής.

Tags:
σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καταγγελίες, φυλακή, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK