13:33 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Γερμανία έφτασε χθες ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Η έξοδος από τα μνημόνια, η προσφυγική κρίση, η Συμφωνία των Πρεσπών, το Κυπριακό και οι ελλητουρκικές σχέσεις στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.

Ομιλίας για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να εκφωνήσει ο πρωιθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στην καθιερωμένη ετήσια και για φέτος 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, αναμέεται να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια, στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στην επίλυση του Μακεδονικού και την προώθηση της ευρωπαικής προοπτικής και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και στις προοπτικές των ελλητουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων.      

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους (μεταξύ οποίων και σειρά Αμερικανούς γερουσιαστές), καθώς και με στελέχη των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας.  

Το βράδυ, ο κ. Πρωθυπουργός πρόκειται να βραβευθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζάεφ με το βραβείο Ewald von Kleist για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Μόναχο (ώρα Ελλάδας) έχει ως εξής:

11:30: Συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών

16:00: Ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια

17:00: Συνάντηση με συμπρόεδρο Πρασίνων κα Ανναλένα Μπέρμποκ

18:00: Συνάντηση με πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

21:00: Επίσημο δείπνο κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τιμηθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο «Ewald von Kleist».

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, μακεδονικό, Κυπριακό, μνημόνια, Προσφυγικό, Διάσκεψη για την Ασφάλεια, Αλέξης Τσίπρας, Μόναχο, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK