22:31 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από τους συνολικά έξι νέους υπουργούς και υφυπουργούς, μόνο οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας επέλεξαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο. Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Διορισμού.

Λιτή και σύντομη ήταν η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, στον απόηχο του «μίνι» ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Από τους συνολικά έξι υπουργούς, μόνοι οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (Γιώργος Κατρούγκαλος, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μπάρκας), προτίμησαν τον πολιτικό όρκο.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Διορισμού, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία θα έχει ως πολιτικό προϊστάμενο τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Μεταφορών, Θάνος Μωραΐτης — σύμφωνα με το ΑΜΠΕ — υπογράμμισε ότι «αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας».

Σχετικά:

Σωρεία αντιδράσεων για τον μίνι ανασχηματισμό και τους πρώην «πράσινους» βουλευτές
Πηγές ΝΔ για ανασχηματισμό: Σε δυο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ εξαντλήθηκε η διεύρυνση
ΚΙΝΑΛ για μίνι ανασχηματισμό: Εξαγορασθέντες υφυπουργοί, γνωστοί κυνηγοί καρέκλας
«Καρφιά» Καμμένου για τον ανασχηματισμό με φωτογραφία Ζάεφ – Σόρος
Πολιτικοί αναλυτές στο Sputnik: Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό
Tags:
Κυβέρνηση, ανασχηματισμός, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Κατρούγκαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK