02:31 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχολιάζοντας την δήλωση του Περιφερειάρχη ότι δεν θα βάλει πινακίδες με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», η κ. Χατζηγεωργίου τον κατηγόρησε πως προσπαθεί να «πατήσει» με πολύ κακό τρόπο στα συναισθήματα των πολιτών.

Κακώς εννοούμενο πατριωτισμό και εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο, χαρακτήρισε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας — Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πως δεν θα βάλει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στις πινακίδες της στην περιφέρειά του.

«Προσπαθεί με έναν πολύ κακό τρόπο να πατήσει στα συναισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας για να αντλήσει ψηφοφόρους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Χατζηγεωργίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας είναι να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν «πόσο σημαντική είναι η συμφωνία των Πρεσπών για αυτούς».

«Τέτοιου είδους λογικές ότι "δεν θα αλλάξω πινακίδες" δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο και καλό θα είναι όσοι προσπαθήσουν να παίξουν το επόμενο διάστημα με τέτοιες λογικές να το σκεφτούν καλύτερα», είπε η υφυπουργός.

Δήλωσε περήφανη για τη συμφωνία και πρόσθεσε ότι τα θετικά της αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο σημαντικά στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η Κεντρική, η Δυτική και η Ανατολική Μακεδονία είναι οι περιοχές που έχουν άμεση σχέση με τη γειτονική χώρα και άρα εδώ θα φανούν τα αποτελέσματα της Συμφωνίας τόσο σε επίπεδο ειρήνης και συνανάπτυξης της περιοχής όσο και σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου.

Σχετικά:

Τζιτζικώστας: Όσο είμαι περιφερειάρχης δεν θα μπει πινακίδα που θα γράφει Βόρεια Μακεδονία
Τζιτζικώστας: Οι πινακίδες στην Περιφέρειά μου θα γράφουν Σκόπια, όχι Βόρεια Μακεδονία
Παππάς για Τζιτζικώστα: Να έχει μεγαλύτερη σοβαρότητα
Η στιγμή που «ξηλώνουν» την πινακίδα «Μακεδονία» στη Γευγελή (φωτογραφίες)
Tags:
πινακίδα, Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ελευθερία Χατζηγεωργίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK