17:18 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ αλλά και γιατί δέχθηκε να ενταχθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικης Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας μετά τα σφοδρά πυρά που δέχθηκε από το ΚΙΝΑΛ, επειδή δέχθηκε να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο κ. Τόλκας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, είπε ότι αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ γιατί διαφώνησε με τις πολιτικές της ηγεσίας του κόμματος σε σχέση με την προοδευτική κατεύθυνση και τις προοδευτικές συγκλίσεις. Κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ότι έχει επιλέξει να ταυτιστεί πλήρως με τη ΝΔ και τα συμφέροντά της.

«Αυτή η πολιτική διαφοροποίηση υπάρχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν παραιτήθηκα και έκτοτε δεν συμμετείχα σε καμία διαδικασία του ΚΙΝΑΛ ενώ όλο αυτό το διάστημα τοποθετούμε υπέρ της σύγκλισης του προοδευτικού χώρου», είπε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η κίνησή του να ενταχθεί στην κυβέρνηση αφορά τη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού πόλου με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και χαρακτήρισε «την υπαρκτή κομματική προοδευτική δύναμη που μπορεί να συσπειρώσει γύρω του και τις υγιείς δυνάμεις του χώρου».

Μάλιστα ο κ. Τόλκας είπε ότι στις εθνικές εκλογές, «θα αναμετρηθεί η προοδευτική προοπτική με ακραίες δυνάμεις και λογικές αυταρχισμού και τη συντήρηση της ΝΔ».

Σχετικά:

Τζανακόπουλος για Μωραΐτη - Τόλκα: Βήμα στρατηγικής για ευρύτερο προοδευτικό πόλο
Πηγές ΝΔ για ανασχηματισμό: Σε δυο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ εξαντλήθηκε η διεύρυνση
Πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον «μίνι» ανασχηματισμό, στο φόντο η «θύελλα» για Πολάκη
Σωρεία αντιδράσεων για τον μίνι ανασχηματισμό και τους πρώην «πράσινους» βουλευτές
ΚΙΝΑΛ για μίνι ανασχηματισμό: Εξαγορασθέντες υφυπουργοί, γνωστοί κυνηγοί καρέκλας
Tags:
ανασχηματισμός, ΚΙΝΑΛ, υπουργείο Μεταναστευτικης Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK