14:54 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι σήμερα βγάζει λιγότερα χρήματα, σε σχέση με όσα έβγαζε όταν εργαζόταν ως γιατρός. Τι είπε για την επίμαχη συνομιλία με τον κ. Στουρνάρα.

Στο ζήτημα τόσο του καταναλωτικού δανείου από την Attica Bank, όσο και της επίμαχης συνομιλίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

«Εγώ για το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατία.

Πρόσθεσε δε, ότι «γι' αυτό και είπα στον κ. Στουρνάρα ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου»

Όσον αφορά τους λόγους, για τους οποίους έλαβε το δάνειο, παραδέχθηκε ότι «ζορίζομαι», καθώς «σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός, πριν το 2010».

«Νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές αποφάσεις; Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του δημοσίου» συνέχισε.

Υποστήριξε επιπλέον, ότι «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που χρώσταγε περίπου 930 εκατ. ευρώ και φέτος έχει 300 εκατ. ευρώ θετικό ταμειακό πλεόνασμα». Και συνέχισε: «Παραλάβαμε ένα σύστημα που είχε αποστελεχωθεί και σε τρία χρόνια έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι και είναι στα σκαριά να αναλάβουν άλλοι 5.500».

Eπεσήμανε τέλος, ότι «το σύστημα που ταϊστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ, με έχει απέναντι».

Σχετικά:

Στα δικαστήρια Γεωργιάδης - Πολάκης
Νέα πυρά Μητσοτάκη: Τσίπρας ίσον... Πολάκης
Κύκλοι ΝΔ: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό
Πολάκης: Κατά παραγγελία Στουρνάρα η παρέμβαση της Εισαγγελίας
Σαββόπουλος: Ο Πολάκης μου θυμίζει αρκουδιάρη
Tags:
δάνειο, Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Attica Bank, Τράπεζα της Ελλάδος, Κυβέρνηση, Γιάννης Στουρνάρας, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK