14:13 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ.

Να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, πρότεινε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

«Αν είναι λίγοι οι διαδηλωτές να είναι όλοι στο πεζοδρόμιο. Αν είναι περισσότεροι να πάρουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Αν είναι χιλιάδες ας τα πάρουν όλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης και ισχυρίστηκε ότι με την πρόταση αυτή συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «την μάχη για στηριχθούν τέτοιες πρωτοβουλίες από οποιαδήποτε κυβέρνηση και να περάσουν από την Βουλή θα πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, περιέγραψε τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση μεταξύ άλλων, στην διασφάλιση της νομιμότητας και της τάξης, την καταπολέμηση του παρεμπορίου αλλά και τη μείωση των δημοτικών τελών.

«Τα περιστατικά επιθέσεων σε επιχειρήσεις και καταστήματα και οι καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας έχουν φθάσει να αντιμετωπίζονται ως ζήτημα ρουτίνας για την πρωτεύουσα. Αυτή η ιδιότυπη ανοχή, πρέπει να τελειώσει», είπε ο κ. Μίχαλος.

Σχετικά:

Μπακογιάννης: Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν αρχίσουμε παιχνίδια «καρέκλας»
Μπακογιάννης: Στο Καρπενήσι τα παιδιά δεν φοράνε μπουφάν στο μάθημα, φοράτε στην Αθήνα;
Tags:
δημοτικά τέλη, πορείες, δήμος Αθηναίων, ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κώστας Μπακογιάννης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK