00:13 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε δημοσιογράφους

Σήμερα οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Λαβρόφ και Μεντβέντεφ στη Μόσχα

© AFP 2019 / Angelos Tzortzinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα έχει σήμερα συναντήσεις με τον Ρώσο πρωθυπουργό και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών στη Μόσχα. Στο τραπέζι θέματα διμερών σχέσεων, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα.

Θα έχει σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν αλλά και γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης στο πρακτορείο ΤΑΣΣ είπε ότι προσδοκά να έχει ουσιαστικές συζητήσεις για όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων αλλά και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Τόνισε ότι «η συστηματική επικοινωνία Ελλάδας-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα θα ενισχύσει τη δυναμική της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς».

Ειδικότερα για τις προοπτικές επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός πόλος προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας προσθέτοντας πως για τη ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και η ενέργεια, οι μεταφορές και το real estate, καθώς και η ρωσική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Σχετικά:

Στη Μόσχα ο Μητσοτάκης, επαφές με Μεντβέντεφ - Λαβρόφ
Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές
Κουμουτσάκος: Πού θα εστιάσουν οι επαφές του Μητσοτάκη στη Μόσχα
Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρωσία, Μόσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK