00:13 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (28)
0 30
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα, είχε υποσχεθεί την έκδοση στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr Bitcoin, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Sputnik.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την επίσκεψή του στη Μόσχα, υποσχέθηκε την έκδοση στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, του γνωστού και ως Mr Bitcoin, όπως δήλωσε στο Sputnik πηγή από κυβερνητικούς κύκλους.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε τότε ότι ο Βίνικ θα εκδοθεί σύντομα στη Ρωσία, καθώς υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μια από τις υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων», δήλωσε η κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόβλημα ήταν ο χρόνος της έκδοσής του: η κυβέρνηση πίστευε ότι εάν η έκδοση του Βίνικ γινόταν πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τότε θα θεωρούταν ως «δώρο στον Πούτιν» και εάν γινόταν αμέσως μετά την επίσκεψη, θα θεωρούταν «αποτέλεσμα πίεσης».

«Εξαιτίας αυτού, η απόφαση καθυστέρησε», δήλωσε η πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «Mr Bitcoin» αδυνατεί να σταματήσει την απεργία πείνας

Ο συνομιλητής του Sputnik σημείωσε ότι το θέμα έκδοσης του Βίνικ τέθηκε στις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, καθώς και κατά τη συνάντηση της κοινής επιτροπής Ελλάδας — Ρωσίας για τη συνεργασία, που συνεδρίασε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η πηγή απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση γιατί ο Τσίπρα δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή του και ο Ρώσος πολίτης παραμένει προφυλακισμένος, παρότι έχουν ξεπεραστεί όλοι οι όροι κράτησης όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα χωρίς να έχει γίνει δίκη.

Θέμα:
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα (28)

Σχετικά:

Ο Mr Bitcoin καταγγέλλει ότι δέχεται ψυχολογική πίεση
Ο «Mr Bitcoin» μεταφέρθηκε σε κλινική μετά από 90 μέρες απεργίας πείνας
Η ρωσίδα επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητεί από υπουργούς βοήθεια για τον Βίνικ
Tags:
έκδοση, Κυβέρνηση, Αλεξάντερ Βίνικ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλέξης Τσίπρας, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK