12:19 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Αθήνα τάσσεται υπέρ του να επανέλθει η Ρωσία σύντομα στις εργασίες της Συνέλευσης με ίσους όρους, τόνισε ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα.

Για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την απομόνωση της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μίλησε στη ρωσική κοινοβουλευτική εφημερίδα Παρλαμέντσκαγια, ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχει δυνατότητα για εμβάθυνση της ελληνορωσικής συνεργασίας που «εξελίσσεται πολύ καλά» και πρόσθεσε πως «οποιοδήποτε σκοτεινό σημείο στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορούμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα».

Δεν επιθυμούμε τη δημιουργία αντιρωσικού άξονα

Αναφορικά με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας αντιρωσικού άξονα στα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα δεν επιθυμεί τέτοια σενάρια» και πως η «είναι εναντίον εκδηλώσεων που δημιουργούν αντιρωσικά αισθήματα».

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί τέτοια σενάρια. Είμαστε εναντίον εκδηλώσεων που δημιουργούν αντιρωσικά αισθήματα. Είμαστε εναντίον των πολέμων, που όπως είδαμε στο παρελθόν διαμέλισαν σε σημαντικό βαθμό τα Βαλκάνια και κυρίως τη Γιουγκοσλαβία. Η Αθήνα τάσσεται υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και της φιλίας στα Βαλκάνια. Δεν επιθυμούμε αυτή η περιοχή να είναι περιοχή συγκρούσεων».

Είναι λάθος ο αποκλεισμός της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε λανθασμένη και άδικη την απόφαση να αφαιρεθεί από την ρωσική αντιπροσωπεία ακόμη και το δικαίωμα ψήφου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, λόγω του Ουκρανικού, με αποτέλεσμα η Ρωσία να αναστείλει τη συμμετοχή της στις διακοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Τόνισε ότι η Αθήνα τάσσεται υπέρ του να επανέλθει η Ρωσία σύντομα στις εργασίες της Συνέλευσης με ίσους όρους.

«Στις εργασίες αυτού του οργανισμού δεν υπάρχει θέση για αποκλεισμούς, σε αυτήν πρέπει να συμμετέχουν όλα τα μέλη της, ώστε να δίνεται η δυνατότητα να εγείρονται επίκαιρα θέματα και να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν. Ακόμη και αν στη Συνέλευση συμμετέχουν χώρες που δεν συμφωνούν στο ένα ή στο άλλο ζήτημα, είναι σημαντικό οι διαφωνίες να διευθετούνται παρουσία όλων στο ίδιο τραπέζι. Η απόφαση να απομονωθεί η ρωσική αντιπροσωπεία ήταν λανθασμένη και άδικη», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Σχετικά:

Βούτσης: Πεποίθησή μου ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές το Μάιο
Βούτσης: Η δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι για εκλογές το φθινόπωρο
Βούτσης: Κάθε προσπάθεια για εκβιασμό σε βάρος κυβέρνησης και Βουλής θα πέσει στο κενό
Βούτσης: Δεν υπάρχει σενάριο εκλογών πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Συμβούλιο της Ευρώπης, Νίκος Βούτσης, Ελλάδα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK