08:47 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Χρηματική ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και αύξηση αφορολόγητου κατά χίλια ευρώ για κάθε παιδί, μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κρίσιμο ζήτημα με εθνικές διαστάσεις χαρακτήρισε το δημογραφικό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για την έκθεση της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι επειδή το ζήτημα «μας αφορά όλους» θα μπορούσε να αποτελέσει και απάντηση στο γενικότερο κλίμα τοξικότητας και πόλωσης, που όπως είπε απειλεί να βουλιάξει στη λάσπη το πολιτικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε ότι δεν θα βοηθηθούν οι νέοι που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια με σποραδικά επιδόματα, αλλά με τη δημιουργία πολλών καλών θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε τέσσερις από τις κατευθύνσεις του σχεδίου της ΝΔ για το δημογραφικό που προβλέπουν: χρηματική ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα με εισοδηματικά κριτήρια, αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά χίλια ευρώ για κάθε παιδί, πρόσθετα κίνητρα σε ζευγάρια εάν η γυναίκα τεκνοποιεί πριν τα 30 της χρόνια, αλλά και ένταξη όλων των βρεφικών ειδών στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

​Ο κ. Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε πως δεν θα μείνει κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικών σταθμών με κυβέρνηση ΝΔ και πως κάθε οικογένεια που δεν βρίσκει θέση για το παιδί της θα λαμβάνει ένα κουπόνι 180 ευρώ για 10 μήνες.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να συζητηθουν με τους κοινωνικούς εταίρους ζητήματα που αφορούν την άδεια μετά τη γέννα, να παραταθεί στους 24 αντί για τους 28 μήνες η προστασία των μητέρων από απόλυση αλλά και να αυξηθεί η άδεια για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σχετικά:

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πώς θα λυθεί το δημογραφικό, το παρελθόν «λύση» για το μέλλον;
Έρευνα ΙΟΒΕ: Πώς η κρίση και το δημογραφικό θα μεταβάλλουν εκπαίδευση και αγορά εργασίας
Tags:
παιδικοί σταθμοί, οικογένεια, δημογραφικά προβλήματα, Αφορολόγητο όριο, ΝΔ, Βουλή, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK