23:34 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

«Το όραμα της Νέας Δημοκρατίας είναι να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο Sputnik ο υποψήφιος βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξύ του στο Sputnik, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξήχθη από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ενδεχόμενο νίκης στις επόμενες εκλογές, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στην ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε. από το κόμμα του, αλλά και τα περιθώρια μειώσεων σε εισφορές και συντάξεις, σχολίασε σε συνέντευξή του στο Sputnik, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υποψήφιος βουλευτής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι «το όραμα της Νέας Δημοκρατίας είναι να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», μίλησε για το προσωπικό του όραμα, το οποίο είναι «να αλλάξει τους όρους με τους οποίους μπαίνει ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική», τάχθηκε υπέρ της οικονομικής στήριξης νέων υποψηφίων στην πολιτική μέσω «crowd funding», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «διαθέτει 70 βέτο μέχρι να μπει αυτή η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», απαντώντας στο αν το κόμμα του θα ασκήσει τελικά βέτο στην ένταξη της γείτονος.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν Νέα Δημοκρατία, είναι να διεκδικήσουμε περισσότερα σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό brand διεθνώς. Να προστατεύσουμε δηλαδή το όνομα της Μακεδονίας διεθνώς σε ό,τι αφορά τα ελληνικά, μακεδονικά προϊόντα, φυσικά να δώσουμε τη μάχη σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολικά βιβλία, να μη δεχθούμε τις αλλαγές τις οποίες ακούμε και γράφονται τώρα τελευταία, τους τελευταίους μήνες, από τα σκοπιανά μέσα και φυσικά να διεκδικήσουμε την ιστορία μας», τόνισε.

Κληθείς να μιλήσει για την κριτική που άσκησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για μείωση σε εισφορές θα φέρει μείωση στις κύριες συντάξεις και νέα μνημόνια», ο υποψήφιος βουλευτής εκτίμησε ότι «όσο πιο πολλοί είναι οι εργαζόμενοι και όσο πιο αυξημένα τα εισοδήματά τους, τόσο πιο υγιή είναι τα ταμεία, όσο πιο υγιή είναι τα ταμεία, τόσο πιο εξασφαλισμένες είναι οι συντάξεις».

«Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο οι άνθρωποί του, αλλά και η νοοτροπία του, η νοοτροπία δηλαδή ότι το Δημόσιο σου ανήκει και μπορείς να το λεηλατείς», ανέφερε επίσης ο κ. Κυρανάκης.

Όσο για το τι πρέπει να περιμένει ο Έλληνας πολίτης αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, ο υποψήφιος της ΝΔ υπογράμμισε, πρώτον ότι «οι πολίτες θα πάρουν ανάσα στα οικονομικά τους», δεύτερον, «περισσότερη ασφάλεια, ασφάλεια στη γειτονιά, ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στα πανεπιστήμια», υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο ότι η ΝΔ θα καταργήσει το άσυλο, και τρίτον, «καινούριες ευκαιρίες για επενδύσεις, άρα καινούριες δουλειές».

«Στη δική μου εκλογική περιφέρεια, να κάνουμε τη χώρα μας πολύ πιο όμορφη. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξέρετε δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Μονακό, από το Σαν Τροπέ και άλλες περιοχές στην Ευρώπη ή στον κόσμο», κατέληξε.

Είστε ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος πολιτικός, και διεκδικείτε στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της ψήφο των Ελλήνων. Ποιο είναι το δικό σας όραμα; Τι είναι εκείνο που θα θέλατε να αλλάξετε εσείς στην Ελλάδα;

Πάντα ήθελα να κάνω μια δουλειά όπου μοναδικό μου αφεντικό θα είναι ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος. Το όραμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απλό, να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Το προσωπικό μου όραμα και μιας και προέρχομαι από τη νέα γενιά είναι να αλλάξω τους όρους με τους οποίους μπαίνει ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική. Αυτή τη στιγμή, η πολιτική και το πολιτικό σύστημα είναι ένα κλειστό κλαμπ, είναι δύσκολο για έναν νέο άνθρωπο να μπορέσει να εισχωρήσει, να έχει ίσες ευκαιρίες και ίσους όρους, ώστε να δει η κοινωνία αν αξίζει ή όχι με τη δουλειά του και αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να αλλάξει, αλλά αυτό είναι το δικό μου όραμα.

Πώς θα προσπαθήσετε να το υλοποιήσετε αυτό; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο πρόβλημα της νέας γενιάς;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είναι απογοητευμένοι. Και είναι δικαιολογημένα απογοητευμένοι. Το βασικό λοιπόν είναι να δει η νέα γενιά ότι μπορεί να αποκτήσει φωνή μέσα στο επόμενο κοινοβούλιο από νέους ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν τις ιδέες, τις νοοτροπίες και τις δικές τους ανάγκες, οι οποίες για πάρα πολλά χρόνια δεν εκφράζονται. Για παράδειγμα, οι νέοι άνθρωποι βλέπουν στην τηλεόραση βλέπουν συνεχώς να μιλάμε για συντάξεις, για το πόσο κόβουμε ή δεν κόβουμε συντάξεις. Αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτούς που πληρώνουν ταμεία για να μπορούν να υπάρχουν συντάξεις και αυτοί είναι οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν δουλειά ή θέλουν να αποκτήσουν δουλειά. Άρα αυτό είναι το ένα κομμάτι, το κομμάτι της ρητορικής, το κομμάτι της έκφρασης, αλλά και το άλλο κομμάτι είναι οι ευκαιρίες που έχει κάποιος να μπει στην πολιτική.

Για παράδειγμα, δεν του επιτρέπεται να εκφράσει ελεύθερα την άποψη ότι θέλει να κατέβει για υποψήφιος σε ένα χρονικό διάστημα ικανό για τον μάθει ο κόσμος είναι ένα πρόβλημα.

Το γεγονός ότι δεν του επιτρέπεται με νόμιμο τρόπο να αποκτήσει οικονομική στήριξη με crowd funding όπως γίνεται στις ΗΠΑ ή σε άλλες σύγχρονες χώρες, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί εξαρτήσεις και δημιουργεί πρόβλημα ως προς αυτό το κλειστό κλαμπ το οποίο αναφέραμε νωρίτερα.

Αυτά λοιπόν πρέπει να αλλάξουν και πολλά ακόμη, αλλά το δικό μου όραμα είναι να αλλάξουν οι όροι με τους οποίους η επόμενη γενιά θα μπει στην πολιτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει από τη ΔΕΘ μειώσεις φόρων και εισφορών. Ο Τάσος Πετρόπουλος είπε ότι το σχέδιο αυτό της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει σε μειώσεις συντάξεων ακόμα και νέα μνημόνια. Υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος;

Η προηγούμενη πρακτική έχει αποδείξει ότι η μείωση των φόρων μπορεί να αυξήσει τα εισοδήματα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας υπάρχει μια στρεβλωμένη κατάσταση, υπάρχουν υπέρογκες εισφορές, τις οποίες πάρα πολλές επιχειρήσεις — μικρές, μεσαίες και μεγάλες — δεν είναι διατεθειμένες να πληρώσουν, με αποτέλεσμα τα καθαρά χρήματα που παίρνει ένας εργαζόμενος να είναι πολύ λίγα σε σχέση με το μισθολογικό κόστος μιας επιχείρησης. Αυτό είναι παράνοια. Πρέπει να αλλάξει.

Άρα λοιπόν, το βασικό που πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση, και είναι αποφασισμένη να το κάνει, είναι να μειώσει δραστικά τις εργοδοτικές εισφορές. Έτσι, με τον ίδιο προϋπολογισμό θα μπορεί μια επιχείρηση να δώσει παραπάνω καθαρά χρήματα στην τσέπη του εργαζόμενου. Αυτό λοιπόν είναι μια πολιτική η οποία αφορά τον χαμηλόμισθο, αφορά τον εργαζόμενο, αφορά τον υπάλληλο, αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία, και ζητάμε κι από τους εργοδότες αυτή τη μείωση εισφορών και φόρων να τη μεταφέρουν, να τη μετατρέψουν σε αύξηση του εισοδήματος για τους εργαζόμενους. Όσο πιο πολλοί είναι οι εργαζόμενοι και όσο πιο αυξημένα τα εισοδήματά τους, τόσο πιο υγιή είναι τα ταμεία, όσο πιο υγιή είναι τα ταμεία, τόσο πιο εξασφαλισμένες είναι οι συντάξεις.

Άρα αυτά που λέει ο κ. Πετρόπουλος είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας την οποία δεν καταναλώνει πλέον, έτσι εύκολα, ο ελληνικός λαός.

Άρα υπάρχει περιθώριο;

Όχι μόνο υπάρχει περιθώριο, αλλά μπορεί αυτή η πολιτική να οδηγήσει σε εξυγίανση των ταμείων, σε ενίσχυση των ταμείων, τα οποία μπορούν σε μεσαίο βάθος χρόνου να έχουν ακόμη και αυξήσεις στις συντάξεις που έρχονται και όχι μόνο αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες. Θα ασκήσει η Νέα Δημοκρατία βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε.;

Αρχικά, όποιος λέει στον ελληνικό λαό ότι αυτή η συμφωνία ακυρώνεται, διαγράφεται, του λέει ψέματα. Αυτή η συμφωνία, δυστυχώς για εμάς, έχει μπει όχι μόνο στο εθνικό δίκαιο, αλλά είναι προϊόν διεθνούς δικαίου, και με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος, του ελληνικού Συντάγματος, η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόζει κανόνες διεθνούς δικαίου που υπερισχύουν από τους εθνικούς νόμους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν Νέα Δημοκρατία, είναι να διεκδικήσουμε περισσότερα σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό brand διεθνώς. Να προστατεύσουμε δηλαδή το όνομα της Μακεδονίας διεθνώς σε ό,τι αφορά τα ελληνικά, μακεδονικά προϊόντα, φυσικά να δώσουμε τη μάχη σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολικά βιβλία, να μη δεχθούμε τις αλλαγές τις οποίες ακούμε και γράφονται τώρα τελευταία, τους τελευταίους μήνες, από τα σκοπιανά μέσα και φυσικά να διεκδικήσουμε την ιστορία μας.

Γιατί έχουμε συμμάχους ανθρώπους από διεθνή πανεπιστήμια, από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, από τα κορυφαία αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου, τα οποία έχουν ξένους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα φιλέλληνες, όμως αναγνωρίζουν ότι η αρχαία Μακεδονία ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Αυτό, λοιπόν, είναι κάτι που μας δίνει δικαιωματικά τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το όνομα της Μακεδονίας και το Μακεδονικό brand διεθνώς σε όλο τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Και επειδή οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν 35 κεφάλαια και, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, βέτο μπορεί να βάλει κάθε χώρα στην αρχή και στο τέλος κάθε κεφαλαίου, η Ελλάδα διαθέτει 70 βέτο μέχρι να μπει αυτή η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άρα λοιπόν, με συμμάχους τους Ευρωπαίους εταίρους, οποιαδήποτε αλυτρωτική αναφορά από πλευράς Σκοπίων θα είναι λόγος να ασκήσει βέτο η Ελλάδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε, παρά τα όσα γράφει η συγκεκριμένη συμφωνία, με την οποία εμείς δεν συμφωνούμε, διαφωνούμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, εμείς θα δώσουμε τη μάχη εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με τη γειτονική χώρα.

Πρόσφατα, σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Θεανώ Φωτίου στο Sputnik, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που συνέβη στην κοινωνία ήταν η Συριζικοποίηση του ΠΑΣΟΚ». Πώς σχολιάζετε αυτή τη δήλωση, με αφορμή και τα όσα γράφονται, συμβαίνουν και παρακολουθούμε στον χώρο της κεντροαριστεράς;

Η δική μου άποψη και την έχω εκφράσει θαρραλέα το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ότι όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο οι άνθρωποί του, αλλά και η νοοτροπία του, η νοοτροπία δηλαδή ότι το Δημόσιο σου ανήκει και μπορείς να το λεηλατείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι περισσότερες δημόσιες εταιρείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι πρακτικά χρεοκοπημένες, η ΔΕΗ — ένα συγκεκριμένο παράδειγμα — την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με χρηματιστηριακή αξία 2,8 δισεκατομμύρια και τώρα έχει 0,3. Αυτή είναι μια απώλεια 2,5 δισ. μέσα σε τέσσερα χρόνια. Μιλάμε για μία απόλυτη καταστροφή σε ό,τι έχει να κάνει με το Δημόσιο, το οποίο, το ίδιο χρονικό διάστημα έχει αυξήσει τις μισθολογικές δαπάνες κατά 2 δισεκατομμύρια σε κομματικούς εγκάθετους και αυτό έχει να κάνει συνολικά με την αντίληψη που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, το παλιό ΠΑΣΟΚ που έχει μεταφερθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το τι τους ανήκει και τι όχι.

Κάθε ευρώ που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από τις κυβερνήσεις, θα πρέπει να δαπανάται με απόλυτη διαφάνεια και σίγουρα ανταποδοτικά σε σχέση με αυτά που περιμένει και έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Αυτό το πράγμα δεν γίνεται, είναι μια πρακτική του ΠΑΣΟΚ, την οποία εφαρμόζουν άνθρωποι του παλιού ΠΑΣΟΚ που σήμερα έχουν μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Είστε ένα πρόσωπο που εκτίθεται στην τηλεόραση στα μέσα ενημέρωσης και συμμετέχετε στον διάλογο στα κοινωνικά δίκτυα. Κάποιες φορές, αρκετά συχνά, βλέπουμε τον πολιτικό διάλογο να ξεπερνά τα όρια και να γίνεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Μήπως τελικά οι πολιτικοί θα έπρεπε να μένουν σε ένα άλλο πλαίσιο πιο αυστηρού πολιτικού διαλόγου;

Θεωρώ ότι η πολιτική αντιπαράθεση επιτρέπει στον κόσμο να καταλάβει με ποιον συμφωνεί και με ποιον διαφωνεί. Σε μια Δημοκρατία υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις οι οποίες πρέπει να εκφράζονται, άρα η πολιτική αντιπαράθεση και η πολιτική σύγκρουση είναι υγεία για τον πολιτικό διάλογο γιατί επιτρέπει στον κόσμο να αντιληφθεί με ποιον μπορεί να πορευθεί πολιτικά και ποιος τον εκφράζει. Τώρα, αυτή η πολιτική σύγκρουση θα έπρεπε να γίνεται πάντα με επιχειρήματα. Όχι με ανήθικες επιθέσεις, όχι με κουτσομπολιό, όχι με πράγματα τα οποία δεν αφορούν τον κόσμο. Με επιχειρήματα, με στοιχεία, με αριθμούς, με την πραγματικότητα και εκεί έχουν ευθύνη και όσοι διαμορφώνουν το μιντιακό κλίμα για να μπορεί να υπάρχει πολιτικός διάλογος.

Αν λοιπόν, στις διάφορες πολιτικές εκπομπές, στις αντιπαραθέσεις, οι συμμετέχοντες δεν είναι μόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, είναι και ένας δημοσιογράφος ή παραπάνω δημοσιογράφοι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το αντικειμενικό δικαίωμα να λένε στον κόσμο, στο ακροατήριό τους ποιος λέει την αλήθεια. Για παράδειγμα, όταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ λέει «εμείς ψηφίσαμε τον τάδε νόμο» αλλά αυτό δεν είναι η αλήθεια και έρχεται ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και λέει «ο τάδε νόμος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας», με συγκεκριμένους αριθμούς και συγκεκριμένα στοιχεία και ο δημοσιογράφος απλά λέει «ο καθένας λέει την άποψή του» και νίπτει τας χείρας του, αυτό δεν βοηθά τον δημόσιο διάλογο.

Αναφέρεστε σε κάτι συγκεκριμένο;

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον νόμο για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας, ο οποίος είναι ο 4238 νόμος του Άδωνι Γεωργιάδη και ο οποίος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά λέει συνεχώς ότι είναι ένας δικός του νόμος. Αυτό λοιπόν, θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, κάποιος στον τηλεοπτικό δημόσιο διάλογο να είναι σε θέση αντικειμενικά να το κρίνει και να πει «αυτός λέει την αλήθεια», «αυτός δεν λέει την αλήθεια». Και αυτό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις πιο υγιούς πολιτικού διαλόγου, γιατί θα δημιουργήσει και την ευθύνη από τον κάθε πολιτικό εκπρόσωπο να ξέρει και αν πει ένα ψέμα, αυτό καταρρίπτεται αμέσως στον αέρα. Αυτή είναι η άποψή μου.

Αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές τι να περιμένουμε και με ποιον χρονικό ορίζοντα;

Το πρώτο και βασικότερο το οποίο πρέπει να περιμένουν οι πολίτες είναι ότι θα πάρουν ανάσα στα οικονομικά τους. Στην τσέπη τους, στο νοικοκυριό τους, στην επιχείρησή τους. Άρα λοιπόν, για εμάς βασικό κομμάτι είναι ο Έλληνας να νιώσει ότι δουλεύει πάλι για τον εαυτό του. Ότι ο δικός του κόπος, ο δικός του αγώνας, η δική του προσπάθεια θα ανταμείβεται και δεν θα πηγαίνει κατά 50-60-70% στις τσέπες κάποιων άλλων χωρίς εκείνος να έχει τον έλεγχο. Αυτό είναι το βασικότερο κομμάτι. Έτσι, θα δώσουμε κίνητρα στον Έλληνα να γίνει πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός. Άρα, μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη καθημερινότητα, για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν για το ελληνικό Δημόσιο, ή αν δουλεύουν για μια ιδιωτική επιχείρηση, ή αν έχουν συνταξιοδοτηθεί, αν είναι μαθητές ή φοιτητές, είναι να καταλάβουν ότι εδώ στην Ελλάδα έχουν κίνητρο να είναι παραγωγικοί, να είναι δημιουργικοί και να δουλέψουν για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Αυτό είναι το βασικότερο όλων.

Το δεύτερο που πρέπει να περιμένει ο Έλληνας πολίτης είναι περισσότερη ασφάλεια, ασφάλεια στη γειτονιά, ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στα πανεπιστήμια, για αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια από το οποίο προέρχονται και πάρα πολλές εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δημιουργούν μια κατάσταση αστάθειας στο κέντρο της Αθήνας και πολλές άλλες περιοχές.

Το τρίτο που μπορεί να περιμένει είναι ότι θα ανοίξουν καινούριες ευκαιρίες για επενδύσεις, άρα καινούριες δουλειές, θα αλλάξει ο νόμος για τις αδειοδοτήσεις, άρα θα γίνει πολύ πιο εύκολο για κάποιον Έλληνα ή ξένο να μπορεί να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Και φυσικά, θα έχουμε την ευκαιρία, με επενδύσεις όπως το Ελληνικό και στη δική μου εκλογική περιφέρεια, να κάνουμε τη χώρα μας πολύ πιο όμορφη. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ξέρετε δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Μονακό, από το Σαν Τροπέ και άλλες περιοχές στην Ευρώπη ή στον κόσμο, και μπορούμε, αν κάνουμε τα αυτονόητα, να βελτιώσουμε κατά πολύ, την ποιότητα ζωής των Ελλήνων σε αυτή την περιοχή και σε άλλες περιοχές, να δημιουργήσουμε δουλειές, να δημιουργήσουμε εισόδημα και έτσι να κάνουμε πολύ πιο ισχυρή την οικονομία μας και να κάνουμε πολύ πιο όμορφη τη ζωή μας.

Αυτά είναι τρία πράγματα, τα οποία μου έρχονται στο μυαλό. Φυσικά, πολλά περισσότερα θα μπορούσαμε να πούμε σε μια συνέντευξη, αλλά μου ζητήσατε να είμαι σύντομος στην αρχή και θα το σεβαστώ.

*Σε follow up του Sputnik για την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη μετά την ολοκλήρωση του Φόρουμ στους Δελφούς, ο κ. Κυρανάκης παρέπεμψε σε δήλωση που έχει ήδη κάνει και στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι όποιος έχει διαπράξει το έγκλημα της ασέλγειας με ανήλικο, πρέπει να τιμωρείται σκληρά και παραδειγματικά, χωρίς καμία ανοχή. Τέτοιες πράξεις είναι ό,τι χειρότερο για την κοινωνία μας. Για αυτούς που θα βρεθούν ένοχοι αμετάκλητα, η Δικαιοσύνη πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά της. (…) Όσοι πήγαμε από τη ΝΔ, πήγαμε για να δούμε με τα μάτια μας και να ακούσουμε με τα αυτιά μας τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης. Να έχουμε πρωτογενή άποψη και ολοκληρωμένη ενημέρωση», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σχετικά:

Το «χρυσό» επιχειρηματικό μοντέλο της Apivita που ετοιμάζεται να κατακτήσει τη Ρωσία
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική Amazon που ξεκίνησε με τρία άτομα και έσοδα 200 ευρώ
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η WWF δεν ζητάει μόνο like, ο Έλληνας δεν μαθαίνει από το Μάτι
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πώς θα λυθεί το δημογραφικό, το παρελθόν «λύση» για το μέλλον;
Γιαννίτσης στο Sputnik: Όσο το ασφαλιστικό είναι σε αυτό το χάλι, θα πάσχει η οικονομία
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, εκλογές, 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Δελφοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK