18:37 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας, Γιούρι Τσάικα ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να έχει σειρά επαφών με θέμα τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας, Γιούρι Τσάικα, είχε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, στην Αθήνα.

Ο Γιούρι Τσάικα ηγούταν αντιπροσωπείας του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή και εγκάρδια υποδοχή.

Ο ίδιος στάθηκε στους φιλικούς δεσμούς αιώνων Ελλάδας και Ρωσίας καθώς και στις στενές ιστορικές και πνευματικές σχέσεις των δύο λαών.

Ο Γιούρι Τσάικα εστίασε στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών, που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μεταμορφώσει την εθνική οικονομία, καθώς και στην ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων, στην αυξανόμενη συνεργασία επιχειρηματιών από τη Ρωσία και την Ελλάδα και στον αυξανόμενο αριθμό τουριστών.

Υπογράμμισε, επίσης, την κοινή δουλειά που αποδίδει καρπούς μεταξύ του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας που είναι οι βασικές αρμόδιες αρχές σε θέματα έκδοσης και νομικής συνδρομής σε ποινικές υποθέσεις.

Ο Τσάικα εκτιμά ιδιαίτερα τις δυνατότητες αυτών των σχέσεων και προκειμένου να αξιοποιηθούν, πρότεινε μια Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του γραφείου του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας και του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως υπενθύμισε, ήδη εφαρμόζεται το τέταρτο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής εισαγγελίας και Ρώσων εισαγγελέων. Στο πλαίσιο κοινών εκδηλώσεων, συνάδελφοι ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές και συσσωρευμένη εμπειρία στη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών και στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η ενίσχυση των επαφών σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα συμβάλει στην επίτευξη αποτελεσμάτων για την επίλυση σύνθετων πρακτικών προβλημάτων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας εξέφρασε την πεποίθησή τους ότι σε θέματα δικαιοσύνης δεν υπάρχει χώρος για πολιτική και απαιτείται ισορροπημένη προσέγγιση για την επίλυση οποιουδήποτε θέματος.

Καταλήγοντας, ο Γιούρι Τσάικα εξέφρασε την ελπίδα για ανάπτυξη και ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

Tags:
Γενικός Εισαγγελέας, Δικαιοσύνη, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Γιούρι Τσάικα, Μιχάλης Καλογήρου, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK