23:12 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Νίκος Βούτσης

Βούτσης για Μάτι: Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία έχουν γίνει λάθη

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι υπάρχουν ευθύνες για το Μάτι και μίλησε για άδικη στοχοποίηση της κ. Δούρου, καθώς εκείνη όπως είπε ζήτησε πρώτη την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Εκλογές το φθινόπωρο, «βλέπει» ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου 2019 θα γίνουν μετά από ένα διάστημα που θα έχει περάσει από το τέλος του μνημονίου και θα έχει δώσει ελπίδα στον κόσμο», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί από τα χαμηλά ποσοστά της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις και είπε πως «ο κόσμος περιμένει από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του» και πως «δεν αρκεί η επιβράβευση μιας Κυβέρνησης, αλλά χρειάζεται η ελπίδα και η προσδοκία για το μέλλον».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι «πολύ σκληρές και αντιπαραθετικές» καθώς τα διλήμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι τα ίδια.

«Από εκεί και πέρα θα σχηματιστεί ο χάρτης των συσχετισμών και από εκεί και πέρα ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου θα διαμορφωθεί η κατάσταση», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης.

Για την τραγωδία στο Μάτι και τη Ρένα Δούρου

Ο κ. Βούτσης είπε ότι έγιναν πολλά λάθη και πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι, τις οποίες και ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και υπουργοί. Μίλησε επίσης, για άδικη στοχοποίηση της Ρένα Δούρου συμπληρώνοντας ότι πρώτη εκείνη ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν.

«Αυτή η τραγωδία στοίχειωνε και θα στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία. Είναι σαφές ότι πέραν των ασύμμετρων καταστάσεων πχ. του καιρού και των αυθαιρεσιών που είναι πάγιες, ο τρόπος που επελέγη για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα ήταν λανθασμένος. Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία έχουν γίνει λάθη: λάθη εκτιμήσεων, προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων, λανθασμένη εκτίμηση για το κλείσιμο της Λ. Μαραθώνος», επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης.

Σχετικά:

Εξοργιστικοί οι διάλογοι την ώρα της τραγωδίας στο Μάτι
Πόρισμα εισαγγελέων για το Μάτι: Έλλειψη συντονισμού και λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία
Βούτσης: Λανθασμένη η απομόνωση της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Βούτσης: Πεποίθησή μου ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές το Μάιο
Βούτσης: Η δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι για εκλογές το φθινόπωρο
Tags:
εκλογές 2019, πυρκαγιά, Ρένα Δούρου, Νίκος Βούτσης, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK