12:26 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Θλιβερή υπόθεση» χαρακτηρίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη την υπόθεση με το γλυπτό «Δρομέας» και τα περί μεταφοράς του στα Σκόπια και καλεί την Μυρσίνη Ζορμπά να ξεκαθαρίσει τι συνέβη και να απαντήσει «ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει» διαψεύδοντας τον Κώστα Βαρώτσο.

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η υπόθεση με το διάσημο γλυπτό «Δρομέας» και τα περί μεταφοράς του στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, «έθεσε την ιδέα για τη μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια».

«Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του Δρομέα, είναι κάτι χωρίς βάση», δήλωσε από τη μεριά της η κ. Ζορμπά.

Για «θλιβερή υπόθεση» έκανε λόγο η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητώντας απαντήσεις από την Μυρσίνη Ζορμπά.

«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά, οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του "Δρομέα" των Αθηνών με άγαλμα από τα Σκόπια και να μας εξηγήσουν από πού ξεκίνησε η περίφημη "ιδέα"», προσθέτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας, καλεί την υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει «ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει».

«Ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά και διαψεύδει με αυτόν τον απρεπή τρόπο έναν καλλιτέχνη του μεγέθους, της σοβαρότητας και του κύρους του κ. Βαρώτσου;» θέτει το ερώτημα η κ. Κεφαλογιάννη.

Νωρίτερα και ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε αναρτήσει φωτογραφία του διάσημου γλυπτού στο Twitter γράφοντας: «Κα Ζορμπά, ούτε να το σκέπτεστε. Σαφές;»

Σχετικά:

Μένει στην Αθήνα ο «Δρομέας»
Tags:
Δρομέας, Νέα Δημοκρατία, Κώστας Βαρώτσος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μυρσίνη Ζορμπά, Όλγα Κεφαλογιάννη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK