19:43 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Κάλεσε τη ΝΔ να πάρει τις αποστάσεις της από «ακροδεξιό υπόκοσμο» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοείται. Τι είπε για την αντιπαράθεση του υπουργείου Πολιτισμού με τον δημιουργό του «Δρομέα».

Σκληρή κριτική στον πρώην κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι μετά την αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση στρέφεται όλο και πιο Δεξιά «και ξαναγυρνάει στην πραγματικότητά του».

«Ο κ. Καμμένος έκανε τις επιλογές του, έφτασε στα όρια του και ξαναγυρνάει στην πραγματικότητά του, όλο και πιο Δεξιά, αυτό είναι σαφές. Δεν θα αλλάξουμε εμείς αυτό που είμαστε. Εμείς είμαστε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως είπε και ο Τσίπρας και αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε συμμαχίες και συνεννοήσεις επί τη βάσει προγραμματικών συγκλίσεων, τα πρόσωπα είναι δεύτερο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος για συμπόρευση με Μπαλτάκο: Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας

Ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στον Real FM μίλησε για «ακροδεξιό υπόκοσμο» ο οποίος δεν πτοεί το ΣΥΡΙΖΑ και από τον οποίο η ΝΔ όπως είπε, πρέπει να πάρει τις αποστάσεις της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοείται από τον ακροδεξιό υπόκοσμο. Η ΝΔ πρέπει να πάρει τις αποστάσεις της, είτε αυτός ο υπόκοσμος φοράει γραβάτα, είτε δεν φοράει πρέπει να πάρει τις αποστάσεις της», είπε χαρακτηριστικά.

Για την αντιπαράθεση της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά με τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, είπε πως η όλη συζήτηση δεν έχει βάση και δεν θα μπορούσε να προταθεί η μεταφορά του Δρομέα από την κυβέρνηση καθώς ανήκει στο δήμο Αθηναίων.

«Δεν έχει νόημα να μεταφέρουμε αγάλματα από πόλη σε πόλη. Το κάθε άγαλμα ανήκει εκεί που είναι, αυτό είναι σαφές. Τώρα εάν θα μπορούσε να υπάρξει μία εικαστική και πολιτικού χαρακτήρα παρέμβαση ενός Έλληνα εικαστικού, αυτό είναι άλλο θέμα», είπε ο κ. Φίλης.

Σχετικά:

Φίλης: Η κυβέρνηση λειτουργεί με πολιτικό σχεδιασμό για εκλογές το φθινόπωρο
Καμμένος για συμπόρευση με Μπαλτάκο: Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας
Κυβέρνηση Ζάεφ για «Δρομέα»: Δεν υπάρχει πρωτοβουλία για ανταλλαγή μνημείων
Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για τον «Δρομέα» και καλεί την κ. Ζορμπά να πει «ποιους καλύπτει»
Tags:
Δρομέας, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Πάνος Καμμένος, Νίκος Φίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK