21:38 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Μητσοτάκη, για τη στήριξή του στις προσπάθειες για εξισορρόπησης της μισθολογικής διαφοράς ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη, παρότι δεν έκοψε τη γραβάτα του.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του να αναδείξουν τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δυο φύλων.

​Ο κ. Βέμπερ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έκοβε την γραβάτα του ποσοστό που αντιστοιχεί με εκείνο της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια ο Μάνφρεντ Βέμπερ προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, προκειμένου να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα.


Απαντώντας σε αυτή την έκκληση, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία Βέμπερ, αλλά πως ο ίδιος επιλέγει να μην κόψει τη γραβάτα του, λόγω του πολιτικού

συμβολισμού που έχει το ανδρικό αυτό αξεσουάρ στη χώρα μας. Προανήγγειλε επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

«Αγαπητέ Μάνφρεντ, Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα. Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά:

Μητσοτάκης σε Βέμπερ: Οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό
Tags:
Γραβάτα, Μισθοί, γυναίκες, ΕΛΚ, ΝΔ, Μάνφρεντ Βέμπερ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK