09:24 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι περισσότερο πρέπει να «θεραπευτούν» περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών από επιθέσεις της αστυνομίας, παρά τα ζητήματα των μολότοφ.

Το γεγονός ότι δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από ρίψη μολότοφ, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, κληθείς να σχολιάσει στην ΕΡΤ τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τη μείωση των ποινών για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πρέπει να είναι πλημμέλημα, πάντως στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο. Ευτυχώς στις συγκρούσεις "στο δρόμο" που λέμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά», είπε ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι περισσότερο πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα επιθέσεων της αστυνομίας παρά οι μολότοφ, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδράσεις από τη ΝΔ, αλλά και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ενστάσεις για τις διατάξεις του, έχει εκφράσει η ΝΔ, ενώ επανεξέταση ορισμένων θεμάτων ζητεί και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά:

Αντιδράσεις από τη ΝΔ, αλλά και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα
Καταργούνται τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου – Τι αλλάζει στον Ποινικό Κώδικα
Ποινικό αδίκημα πλέον οι επιθέσεις εναντίον εφοριακών
Tags:
αστυνομία, μολότοφ, Ποινικός Κώδικας, Γιώργος Κυρίτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK