12:39 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ΛΑΕ θεωρεί πως η αναβάθμιση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων σε ένα προωθημένο επίπεδο αμοιβαίας επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας αποτελεί θεμελιώδη επιλογή για την διέξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Την ανάγκη αναβαθμισμένων σχέσεων συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας τόνισε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ. Τον κ. Λαφαζάνη συνόδευαν οι Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη.

Ο κ. Μάσλοβ παρέθεσε γεύμα στο ιστορικό κτίριο της ρώσικης πρεσβείας, επί της Ηρώδου Αττικού και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή. Οι κ. Λαφαζάνης, Ήσυχος και Βαλαβάνη ενημέρωσαν την ρωσική πλευρά για τις θέσεις και τις απόψεις της ΛΑΕ στα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα και ειδικότερα για τις θέσεις της στα εθνικά μας θέματα και για την προάσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Υπογράμμισαν ότι η ΛΑΕ θεωρεί πως η αναβάθμιση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων σε ένα προωθημένο επίπεδο αμοιβαίας επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας αποτελεί θεμελιώδη επιλογή για την διέξοδο της χώρας μας από την κρίση, για την άσκηση μιας πραγματικά πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών σχέσεων, για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της, για την απόκρουση και αποφυγή νεοψυχροπολεμικών εντάσεων και διαιρέσεων στον περίγυρο μας και τέλος για την ειρήνη, την εγγύηση των συνόρων και την σταθερότητα στην περιοχή.

Tags:
Αντρέι Μάσλοβ, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ήσυχος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK