10:14 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη

Σπυράκη: Μια σχέση ΕΕ - Τουρκιας α λα καρτ αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο

© Φωτογραφία : Facebook/Μαρία Σπυράκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10

Το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης στην Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παρατηρεί η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Μια σχέση ΕΕ — Τουρκιας α λα καρτ αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο, σημειώνει η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την πρόταση που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο για την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ενέκρινε έκθεση παύσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

«Καταψήφισα την έκθεση που ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι συμφωνώ απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που κάνουμε ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Τουρκία. Ωστόσο το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης στην Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», αναφέρει συγκεκριμένα, σε δήλωσή της, η κυρία Σπυράκη.

Όπως τονίζει, «μια σχέση ΕΕ-Τουρκιας α λα καρτ μπορεί να ωφελεί ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά κυρίως συμφέροντα με την Τουρκία, φαίνεται πως ωφελεί την ίδια την Τουρκία διότι η εισροή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. συνεχίζεται, αλλά αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο».

«Εφόσον τελικά κριθεί ότι χρειάζεται να πάμε σε μια άλλου είδους σχέση ΕΕ-Τουρκίας, αυτή θα πρέπει να διέπεται από όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχους με εκείνους των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καταλήγει η ίδια.

Tags:
ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νέα Δημοκρατία, Μαρία Σπυράκη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK