Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης

ΑΝΕΛ για ΚΚΕ: Οι οπαδοί κόκκινου ολοκληρωτισμού δεν θα αποδίδουν τίτλους δημοκρατικότητας

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01

Την αντίδραση του Θεόδωρου Τοσουνίδη, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «ακροδεξιοί» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκυβέρνηση.

«Επίθεση» κατά του ΚΚΕ εξαπολύει ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή αναφορά του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για τους ΑΝ.ΕΛ. κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας είχε χαρακτηρίσει «ακροδεξιούς» τους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συγκυβέρνησε μαζί τους «εξοικειώνοντας», όπως είπε, «μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και της νεολαίας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό».

«Οι οπαδοί της ιδεολογίας του κόκκινου ολοκληρωτισμού δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα και την πολιτική νομιμοποίηση να αποδίδουν τίτλους δημοκρατικότητας», τονίζει από τη μεριά του, ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, κατηγορώντας τον κ. Κουτσούμπα ότι αυτό επιχείρησε να κάνει από το βήμα της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ προσθέτει ότι η τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτση, ο οποίος «επιχείρησε να νομιμοποιήσει τη χρήση βίας αναλόγως της ιδεολογικής της προέλευσης».

«Οι φασισμοί, κόκκινης ή μαύρης απόχρωσης, θεριεύουν όταν οι πολιτικές συμπεριφορές τραυματίζουν τη Δημοκρατία, στηρίζονται στη συκοφάντηση και στην ανοχή της βίας», υπογραμμίζει ο κ. Τοσουνίδης.

Οι ΑΝΕΛ, καταλήγει ο ίδιος, «παραμένουμε ένα Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Πολιτών χωρίς συμβιβασμούς και πολιτικές σκοπιμότητες και υπερασπιζόμαστε την Εθνική Συμφιλίωση και την Ελεύθερη Έκφραση των Ελλήνων».

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK