Νέα Δημοκρατία

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είπε για ακόμη μια φορά ψέματα ευτελίζοντας τη συζήτηση στη Βουλή

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01

Ο κ. Τσίπρας απλά είπε για ακόμη μια φορά εν γνώσει του ψέματα χωρίς να τον ενδιαφέρει ότι ευτελίζει τη συζήτηση για μια κορυφαία διαδικασία όπως είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρει η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας είτε δεν έχει ιδέα τι λέει, είτε το πιθανότερο, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους πολίτες πετώντας λάσπη», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την ομιλία του στη Βουλή επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απέσυρε βουλευτές της για να μην ψηφίσει την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 που αφορά την αναδρομική ισχύ ελέγχου της δωροδοκίας.

«Η ΝΔ δεν απέσυρε κανέναν βουλευτή της. Ψήφισε σύσσωμη την αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως άλλωστε πρώτος είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2006 όταν ο τότε Συνασπισμός σφύριζε αδιάφορα. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν αυτήν την αλλαγή, όπως και κανένας δεν ψήφισε μια ανούσια και νομικά ανυπόστατη ερμηνευτική πρόταση που έκανε ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει δήθεν και αναδρομική ισχύ στην αλλαγή του εν λόγω άρθρου», αναφέρει η Πειραιώς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Και συμπληρώνει: «Ο λόγος που η ΝΔ δεν ψήφισε την ανούσια αυτή πρόταση είναι απλός. Είναι νομικά αδύνατον να αποκτήσει αναδρομική ισχύ οποιαδήποτε ποινική διάταξη, ακόμη και μέσω του Συντάγματος. Αυτό το ξέρουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρόνοιες που αφορούν ποινικά αδικήματα αφορούν μόνον μελλοντικές και όχι παρελθούσες πράξεις. Επομένως ακόμη και αν περνούσε η πρόταση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους, δεν θα μπορούσε να σταθεί ποτέ σε οποιοδήποτε δικαστήριο, ούτε ελληνικό ούτε πόσο μάλλον ευρωπαϊκό».

«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν απλά είπε σήμερα για ακόμη μια φορά εν γνώσει του ψέματα χωρίς βέβαια να τον ενδιαφέρει ότι ευτελίζει τη συζήτηση για μια κορυφαία διαδικασία, όπως είναι η Συνταγματική αναθεώρηση», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Tags:
δωροδοκία, Συνταγματική Αναθεώρηση, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK