Ο Γιώργος Παπανδρέου

Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει διάθεση για βαθιές αλλαγές

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10

«Πρώτη φορά αριστερά στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του '81», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Για τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι είναι συμπαθής αλλά επέδειξε δίψα για εξουσία.

Επιφανειακή χαρακτηρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε πως ο σχετικός διάλογος πρέπει να έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

«Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να υπάρξει μόνο πάνω σε βαθιές αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει τέτοια διάθεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είχε απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά την πρόσκληση για συνεργασία για προοδευτικές αλλαγές το 2015. «Να πει ότι εσάς θέλω να κυβερνήσω για να κάνουμε αλλαγές προοδευτικές… Αντ' αυτού επέλεξε συνειδητά να συμμαχήσει με την άκρα δεξιά» είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για υπόγειες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καραμανλισμό.

Πρώτη φορά αριστερά στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του ‘81

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αντί να φτιάξει το κράτος υπέρ του πολίτη έδειξε τη δίψα για την εξουσία. Πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας είναι συμπαθής και «μακάρι να μετεξελιχθεί». Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως η Κεντροαριστερά δεν θα πρέπει να έχει στόχο την εξουσία αλλά την Αλλαγή στην χώρα και πως «πρώτη φορά Αριστερά στη κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του 81».

Στήριξη στη Φώφη Γεννηματά

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ενίσχυση της ενότητας του ΚΙΝΑΛ στο επικείμενο συνέδριο ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει η δύναμη αναφοράς για τη προοδευτική παράταξη και επιδίωξή του είναι διαμορφώσει μια καθαρή ηγεμονική πολιτική πρόταση για τη χώρα λέγοντας ότι η Δεξιά παραμένει στρατηγικός αντίπαλος του.

Όταν ρωτήθηκε για το δίλλημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ», ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ είναι δείγμα υγείας για τη προοδευτική παράταξη και δεν θα πρέπει να μένουμε στα σύμβολα γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση. «Οι αξίες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν και αναδεικνύονται στις νέες συνθήκες και στα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει», σημείωσε.

Σχετικά:

Παπανδρέου: Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα βοηθούσε τους Σοσιαλιστές να ανακάμψουν
Παπανδρέου: Αυτοί που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες, τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες
Η απάντηση Παπανδρέου στα σενάρια συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK