Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Έβο Μοράλες, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 14 Μαρτίου, 2019

Στο Μαξίμου σήμερα ο πρόεδρος της Βολιβίας

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10

Οι αγώνες που προσανατολίζονται με βάση αξίες και ιδανικά έχουν αποτέλεσμα, τόνισε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βολιβίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση να το πιάσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

«Να σε ευχαριστήσω θερμά για την επίσκεψή σου στην Ελλάδα και γι' αυτό το μήνυμα που στέλνεις με την παρουσία σου εδώ στους ευρωπαϊκούς λαούς στον ελληνικό λαό: ότι οι αγώνες, όταν είναι αγώνες για την διεκδίκηση σημαντικών διακυβευμάτων, όταν είναι αγώνες που προσανατολίζονται με βάση αξίες και ιδανικά, είναι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Έβο Μοράλες από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρότασή του να επισκεφτεί την Ελλάδα και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την Ακρόπολη την οποία και επισκέφθηκε νωρίς το πρωί.

Όπως είπε ο Βολιβιανός πρόεδρος, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ένα μνημείο που δημιουργήθηκε σε μια προ Χριστού κοινωνία που είχε καταφέρει να οργανωθεί δημοκρατικά.

Τα μηνύματα των δυο ηγετών στη χθεσινή εκδήλωση στο Στ. Νιάρχος

«Ειναι μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνηση μου να καλωσορίζω στη χώρα μας τον Πρόεδρο του Πολυεθνοτικού Κράτους της Βολιβίας, τον Έβο Μοράλες. Θέλω να τον ευχαριστήσω», δήλωσε χθες ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση για την επίσκεψη του Προέδρου της Βολιβίας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χαρακτήρισε την Λατινική Αμερική, Έβο Μοράλες, ένα μεγάλο εργαστήρι αλλαγών και μετασχηματισμών και σημείωσε ότι το μέτωπο του οποίου ηγείται ο Έβο Μοράλες, «έφτασε όλα αυτά τα χρόνια σε συνεχείς εκλογικές νίκες παρά τη διαρκή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τις διαρκείς απόπειρες αποσταθεροποίησης από τις δυνάμεις της Δεξιάς στη πατρίδα του».

«Τα τελευταία 13 χρόνια, η Αριστερά στη Βολιβία ηγήθηκε ενός οικονομικού θαύματος, που οδήγησε ακόμη και τους πιο σκληρούς αυτούς του ΔΝΤ, που τους ξέρουμε καλά και στην Ελλάδα να παραδεχτεί ότι η Βολιβία αποτελεί πια ένα ξεκάθαρο success story».

Έβο Μοράλες: Στην Βολιβία έγινε μια δημοκρατική επανάσταση

«Χαιρετάμε ιδιαίτερα τον αδελφό Αλέξη Τσίπρα» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους. «Η παρέμβαση και οι πληροφορίες που μας έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν σαν να μίλησε για την Βολιβία» πρόσθεσε ο κ. Μοράλες μιλώντας για τα κινήματα στη χώρα του.

​Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Βολιβίας έκανε αναφορά στα 500 χρόνια που χρειάστηκε να περάσουν για να αποφασίσουν οι ίδιοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

«Κάναμε ένα κοινοβούλιο για να φτιάξουμε τη Βολιβία που στηρίζεται στο κοινωνικό κομμάτι, την οικονομία», είπε ο κ. Μοράλες, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν στη χώρα του.

Σχετικά:

Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε σε επίπονους συμβιβασμούς, «ένεση ελπίδας» η επίσκεψη Μοράλες
Στην Αθήνα ο Έβο Μοράλες, θα συναντηθεί με τον Τσίπρα
Μοράλες για σύγκληση ΣΑ του ΟΗΕ: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας
Μοράλες: Εχθρός της παγκόσμιας ειρήνης οι ΗΠΑ
Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον βολιβιανό πρόεδρο Έβο Μοράλες στη Νέα Υόρκη (Βίντεο)
Tags:
Μαξίμου, Έβο Μοράλες, Αλέξης Τσίπρας, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK