07:06 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βολιβίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα και πως επιθυμεί να στείλει τεχνικές ομάδες για να μάθουν για το θέμα αυτό.

«Η παρουσία του φίλου και συντρόφου Έβο είναι για εμάς μια μεγάλη τιμή και μια ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο και τις χώρες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις παγκόσμιες εξελίξεις, για τις σχέσεις της ΕΕ με τη Λατινική Αμερική αλλά και για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας — Βολιβίας, «παρότι οι χώρες μας βρίσκονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και μια εκλογική αναφορά, τοποθετώντας και πάλι τις κάλπες των εθνικών εκλογών στο τέλος της τετραετίας. Συγκριμένα, απαντώντας στην επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο Μοράλες να επισκεφτεί τη Βολιβία, την αποδέχθηκε και θα την επισκεφθεί όταν επανεκλεγεί πρωθυπουργός τον Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης Τσίπρα — Μοράλες βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του «για την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εκτόνωσή της προκειμένου να υπάρξει μια διπλωματική διέξοδος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η μόνη προοπτική για τη χώρα είναι να γίνει διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, προκειμένου όπως είπε, «να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση». Για τον πρωθυπουργό η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα που «θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Μοράλες: Θέλουμε την τεχνογνωσία σας στην ανάπτυξη του τουρισμού

Ο Έβο Μοράλες έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα ως μοντέλο ανάπτυξης και για τη δική του χώρα. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησής του, να στείλει στην Αθήνα τεχνικές ομάδες «για να μάθουν από την τεχνογνωσία σας στο θέμα αυτό», αναφερόμενος στον τουρισμό.

Σχετικά:

Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε σε επίπονους συμβιβασμούς, «ένεση ελπίδας» η επίσκεψη Μοράλες
Στην Αθήνα ο Έβο Μοράλες, θα συναντηθεί με τον Τσίπρα
Tags:
Έβο Μοράλες, Αλέξης Τσίπρας, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK