Ο Σταύρος Κοντονής

Κοντονής για Ποινικό Κώδικα: Είχε προβλήματα γι' αυτό δεν το έθεσα εγώ σε διαβούλευση

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο πρώην υπουργός είπε ότι έχει δίκιο που αντιδρά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και πως η μείωση στο μισό των ποινών του διευθύνοντος εγκληματικής οργάνωσης, αγγίζει τα όρια της ατιμωρησίας.

Σαφείς αποστάσεις από το σχέδιο Ποινικού Κώδικα που έθεσε σε διαβούλευση ο διάδοχός του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κράτησε ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής. Σε συνέντευξή του στον Real FM είπε ότι είναι πολλές οι προβληματικές διατάξεις που πρέπει να αλλάξουν και πως είχε παραδοθεί σε εκείνον το σχέδιο όταν ήταν υπουργός αλλά επέλεξε να μην το θέσει προς διαβούλευση.

«Αυτό το σχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση είχε παραδοθεί σε εμένα όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτά τα πράγματα τα είχα επισημάνει και γι' αυτό δεν είχα θέσει σε διαβούλευση τον Κώδικα αν δεν γίνουν πρώτα οι αναγκαίες αλλαγές. Αυτό είχα πει τότε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοντονής εκτίμησε ότι η όλη ένταση για την υπόθεση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα δημιουργήθηκε «εκ του μη όντως» ακριβώς γιατί επελέγη να δοθεί στη διαβούλευση το αρχικό σχέδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με τα προβλήματα τα οποία έχει και είχαν επισημανθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδράσεις από τη ΝΔ, αλλά και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, εκτιμά ότι θα πρέπει να διορθωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει «απόλυτο δίκιο».

«Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, για να μην υπάρχουν τα προβλήματα. Αυτοί που αντέδρασαν για επιμέρους ζητήματα, είχε απόλυτο δίκαιο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν είχα δει εγώ να μειώνεται η ποινή στο μισό του διευθύνοντος εγκληματικής οργάνωσης, τι θέλετε τώρα; Τι να πούμε; Φτάνουμε σε σημεία που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αγγίζουν τα όρια της ατιμωρησίας», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής.

Σχετικά:

Γεροβασίλη: Έχει προβλήματα η πρόταση για τον Ποινικό Κώδικα
Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις αντιδράσεις για τον νέο Ποινικό Κώδικα
ΝΔ για Ποινικό Κώδικα: Αλλαγές για να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για το Μάτι
Αντιδράσεις από τη ΝΔ, αλλά και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα
Tags:
Ποινικός Κώδικας, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK