Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή.

Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στο Twitter για την «ολιγαρκή αφθονία»

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο κ. Τσίπρας «επιφυλάσσει το ''ολιγαρκής'' για τους Έλληνες και το ''αφθονία'' για τον ίδιο και την παρέα του», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να του συστήνει να «ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς».

Διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ξέσπασε με αφορμή τη φράση του πρωθυπουργού περί «ολιγαρκούς αφθονίας».

«Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη & δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», έγραψε ο κ. Τσίπρα στο Twitter, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ: 

«​Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το ''ολιγαρκής'' για τους Έλληνες και το ''αφθονία'' για τον ίδιο και την παρέα του», έγραψε ο Κυριάκος Μητοστάκης.

​Και ο πρωθυπουργός έσπευσε να απαντήσει, και πάλι μέσω Twitter: «Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε άλλη ανάρτηση αναφέρει, πως «αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του».

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK