Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στις ΗΠΑ: Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα των επαφών

© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01

Η αβεβαιότητα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται στην ατζέντα των επαφών που θα έχει σήμερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους θα έχει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ προσκεκλημένος στην ετήσια γιορτή του Λευκού Οίκου και του Αμερικάνου Προέδρου για την ελληνική ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα, στην ατζέντα των επαφών του κ. Κουμουτσάκου στην Ουάσινγκτον βρίσκεται η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας και της αστάθειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα η Τουρκία στον βαθμό που εξελίσσεται σε παράγοντα αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευθύτερη περιοχή μας, αλλά και η ανάδειξη των ζητημάτων οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και η επικοινωνία με την ελληνική ομογένεια.

Ο τομεάρχης της ΝΔ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, άλλων ομογενειακών εκδηλώσεων και συναντήσεων θα συναντηθεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, και με τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Philip Reeker, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, με τον οποίο έχει συνεργαστεί την περίοδο που ο κ. Reeker ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του State Department και ο κ. Κουτσάκος εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Tags:
Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος, Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, Βαλκάνια, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK