10:51 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε λίγες εβδομάδες η Βουλή «θα εγκρίνει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις - επανορθώσεις σε όλα τα επίπεδα και θα χαραχθεί η στρατηγική της διακοινοβουλευτικής - διακρατικής και νομικής διεκπεραίωσης αυτής της υπόθεσης», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Την έκθεση «Χαράγματα Μνήμης 1941- 1944, από την συλλογή του Χρ. Μοσχανδρέου» που λειτουργεί στη Βίλα Ζωγράφου εγκαινίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι στις 2 Μαΐου η Βουλή των Ελλήνων θα εγκαινιάσει στο Άουσβιτς μόνιμο μνημειακό χώρο προς τιμήν των Ελλήνων που μαρτύρησαν εκεί.

Είπε επίσης ότι σε λίγες εβδομάδες η ελληνική Βουλή «θα εγκρίνει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις — επανορθώσεις σε όλα τα επίπεδα και θα χαραχθεί η στρατηγική της διακοινοβουλευτικής — διακρατικής και νομικής διεκπεραίωσης αυτής της υπόθεσης. Είναι ηθικό, ιστορικό και πολιτικό καθήκον όλων μας αυτή η διεκδίκηση να βρεί τις ράγες της με τον πιο επίσημο, διαφανή και διεθνή δρόμο τις επόμενες εβδομάδες στην ελληνική Βουλή».

Σε ό,τι αφορά τα έργα της έκθεσης τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι αυτά τα έργα να τα φέρουμε στην επιφάνεια, να τα μοιραστούμε, να πούμε σε όλους ότι αυτά που γίνονται σε χώρες ολόκληρες, που συνιστούν μια αναδίπλωση σε τέτοιες ιδέες και στη βία που αυτές προκαλούν δεν πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, είναι πάντα παρών και είναι στο χέρι μας να μην σφραγίσει εξελίξεις, να μην μπορεί να μπει στα μυαλά τω παιδιών, να μην μπορεί να οπλίσει χέρια για να ασκηθεί βία».

Σχετικά:

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Νομικά ενεργές οι γερμανικές αποζημιώσεις
Tags:
γερμανικές αποζημιώσεις, Βουλή, Νίκος Βούτσης, Ζωγράφου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK