21:39 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 01

Την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Μυρσίνη Λοΐζου με επιστολή της, μετά και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εισέπραττε για χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Η Μυρσίνη Λοΐζου παραιτήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή της, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εισέπραττε παράνομα επί σειρά ετών, τη σύνταξη της μητέρας της, που έφυγε από τη ζωή το 2007 και μάλιστα υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση σε βάρος της.

Στην επιστολή της, η κ. Λοΐζου κάνει λόγο για σύνδεση δύο ξεχωριστών υποθέσεων που την αφορούν από ΜΜΕ με στόχο τη «δημιουργία εντυπώσεων».

Η μέχρι σήμερα υποψήφια για τις ευρωεκλογές 2019 παραδέχεται ότι «λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα» η τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα της. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι το λάθος δεν ήταν δικό της και πως η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται λόγω «γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Η δεύτερη περίπτωση, όπως αναφέρει, αφορά χρέος προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία το οποίο, όμως, ο πρώην σύζυγός της «έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου».

Η κ. Λοΐζου κάνει λόγο για «μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου» και δηλώνει ότι δεν επιθυμεί η συζήτηση να μετατοπίζεται εξαιτίας της. Για τον λόγο αυτό «θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο», τονίζει.

Καταλήγοντας, η κ. Λοΐζου κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι «προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών». Επιτίθεται, μάλιστα, κατά της ΝΔ μιλώντας για «ανθρωποφαγία» που «εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες».

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης της κ. Λοΐζου:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν.

Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού.

Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες. Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι' αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)

Σχετικά:

Πληροφορίες για παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου
Tags:
ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, σύνταξη, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK