10:26 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Τουρκικά αεροσκάφη ανάγκασαν σε χαμηλούς ελιγμούς το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με προορισμό το Αγαθονήσι. «Χαλάνε κηροζίνη και βενζινη τζάμπα» σχολίασε και έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι οι ψευτομαγκιές δεν έχουν προοπτική.

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησαν τουρκικά μαχητικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο προχώρησε σε χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να αναχαιτιστούν από ελληνικά μαχητικά.

Έστειλε μήνυμα ότι «χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα» και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει καμία γωνιά της πατρίδας που δεν θα υπερασπιστούμε και δεν θα προστατεύσουμε, μέσα από την κοινωνική πολιτική και το αξιόμαχο του στρατού μας. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας» σημείωσε και κάλεσε του γείτονες «να καταλάβουν ότι μόνο η συνεργασία έχει προοπτική όχι οι ψευτομαγκιές και όχι οι επιθέσεις χωρίς νόημα».

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που θέλει την ειρήνη, ωστόσο, «αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα υπολογίσιμη και καλώντας την Τουρκία να προχωρήσει σε πραγματικά βήματα στον δρόμο της φιλίας.

Χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ημέρα τιμής και περηφάνιας για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, ενώ τόνισε ότι «η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας, δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της με νοσταλγία είναι η δύναμή μας, που κουβαλάμε στην ψυχή μας και στη συλλογική μας μνήμη».

Σχετικά:

Μήνυμα Παυλόπουλου: Θα πούμε «μολών λαβέ» σε όποιος επιβουλευτεί την κυριαρχία μας
Tags:
Επανάσταση 1821, 25η Μαρτίου, εθνική επέτειος, τουρκικά μαχητικά, Αλέξης Τσίπρας, Αγαθονήσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK