21:47 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης προχωρά στην ίδρυση του νέου κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες», με πρώτο στόχο, όπως είπε, τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στην ίδρυση νέου κόμματος προχωρά ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο κ. Τσιτουρίδης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στον Άρειο Πάγο προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσει στην επίσημη ίδρυση του φορέα. Το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Έλληνες Ριζοσπάστες».

«Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Έλληνες Ριζοσπάστες έχοντας βαθιά πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας, για την ευημερία όλων των Ελλήνων μέσα σε μια ανοικτή Ευρώπη και έναν ανοικτό κόσμο», δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, το 2004, εξήγησε ότι η ίδρυση του νέο φορέα ήταν «αποτέλεσμα προγραμματικής και ουσιαστικής δουλειάς πολλών ανθρώπων».

Πρώτος στόχος για τους «Έλληνες Ριζοσπάστες», όπως είπε, είναι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές, με «ένα πρόγραμμα για την Ευρώπη των ονείρων μας».

Ερωτηθείς εάν θα προλάβουν μέχρι τις 26 Μαΐου και τις ευρωκλογές, ο κ. Τσιτουρίδης εμφανίστηκε βέβαιος γι' αυτό, τονίζοντας ότι θα παρουσιάσουν άμεσα την ιδρυτική διακήρυξή του. Πρόκειται για ένα κόμμα που «ήρθε για να μείνει», τόνισε.

Για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος, ο κ. Τσιτουρίδης δεν αρνήθηκε ότι στοχεύει «στη μισή ΝΔ και αριστερότερα και στον μισό ΣΥΡΙΖΑ και δεξιότερα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του νέου φορέα αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Άρη Σπηλιωτοπούλο, περιορίστηκε να πει ότι «έχω να τον δω και να μιλήσω πάνω από 10 χρόνια», ενώ για την Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για άλλους. «Είναι υπουργός μιας κυβέρνησης, έχει πολύ δουλειά να κάνει», αρκέστηκε να πει.

Θέλησε, τέλος, να διαψεύσει οποιαδήποτε σχέση του νέου εγχειρήματος με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Οτιδήποτε επιχειρεί νέων ανθρώπων και δικό μου με τον Κώστα Καραμανλή, αδικεί τον ίδιο και εμένα», τόνισε.

Tags:
Έλληνες Ριζοσπάστες, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, Σάββας Τσιτουρίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK