16:19 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποδομές.

Επενδύσεις υποδομών ύψους 10-12 δισ. ευρώ σε μία τετραετία περιλαμβάνει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περιγράφοντας το πρόγραμμα της ΝΔ σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα, είπε πως το σχέδιο της ΝΔ σημαίνει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως και περίπου 45.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο. Όπως διευκρίνισε, υποδομές σημαίνουν ανάπτυξη αφού κάθε 1 εύρω που επενδύεται σε αυτές επιστρέφει περίπου διπλάσιο στην οικονομία.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, το πρόγραμμα της ΝΔ φέρνει τον σχεδιασμό στο επίκεντρο και ενοποιεί τις ανάγκες της επικράτειας σε συνεργασία με τις περιφέρειες. Ο σχεδιασμός σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ θα είναι ενιαίος, οι προτεραιότητες δημόσιες και η εκτέλεση θα παρακολουθείται κεντρικά από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ως προτεραιότητες, περιέγραψε τα έργα εθνικής εμβέλειας όπως το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

​Είπε επίσης ότι το Ελληνικό θα γίνει σύμβολο ανάπτυξης για τη νέα Ελλάδα. «Τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στις υποδομές αντικατοπτρίζονται στο Ελληνικό που πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης το 2014, παραμένει κρανίου τόπος. Στις εικονικές προκηρύξεις έργων, όπως στο ΒΟΑΚ. Στην προπαγάνδα με ζωγραφισμένους μουσαμάδες στο μετρό Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε.

Ειδικά για την Αττική, εξήγγειλε την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 50 χιλιομέτρων που θα συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα, συνδέοντας τις δύο εθνικές οδούς (Αθηνών- Θεσσαλονίκης και Αθηνών-Πατρών), αλλά και την επέκταση της Αττικής Οδού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος.

Σχετικά:

Τρία νέα έργα υποδομών στην Αττική στο πρόγραμμα της ΝΔ
Tags:
υποδομές, απασχόληση, δημόσια έργα, θέσεις εργασίας, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελληνικό, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK