00:33 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΝΔ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει το θράσος να πανηγυρίζει, ενώ τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι αυστηρότερα «ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος».

Αλλαγές στην ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας προτίθεται να κάνει ως κυβέρνηση η ΝΔ, όπως αναφέρεται σε σημείωμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει θεμελιώδες σφάλμα ότι η κυβερνητική ρύθμιση, δεν προβλέπει καμιά επιβράβευση για τους συνεπείς δανειολήπτες και κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει το θράσος να πανηγυρίζει ενώ τα όρια κατοικίας είναι αυστηρότερα «ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος».

«Η κυβέρνηση προσεγγίζει όλο το ζήτημα κάνοντας ένα θεμελιώδες σφάλμα:Δεν προβλέπει στη ρύθμιση καμία επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών που με θυσίες όλα τα τελευταία χρόνια κράτησαν όρθιο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας», αναφέρει η ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι παρά τις ενστάσεις της θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής της ρύθμισης, γιατί θεωρεί επιτακτική ανάγκη μια ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών.

«Σε κάθε περίπτωση, με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις της εν λόγω ρύθμισης οι οποίες μεταξύ άλλων θα επιχειρούν να αποκαλύψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά παράλληλα θα επιβραβεύουν και τους συνεπείς δανειολήπτες», αναφέρεται στο σημείωμα.

Σχετικά:

Δραγασάκης για πρώτη κατοικία: Προϊόν συμβιβασμού η πρότασή μας
Στη Βουλή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία - Τι προβλέπει
Οι νέοι όροι ένταξης σε καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας
Tags:
δανειολήπτες, νόμος Κατσέλη, πρώτη κατοικία, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK